Soczewica Winegret

Soczewica Winegret
Soczewica Vinaigrette wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 9,17 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 785 kalorii, 33g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka sałatek, oliwy z oliwek, soczewicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Ciepła Soczewica Z Winegretem, Ciepła soczewica z winegretem musztardowym, oraz Soczewica Vinaigrette Z Wędzonym Łososiem.

Instrukcje

1
Soczewicę umieścić w średnim rondlu z wodą i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż soczewica są miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Odcedzić i powrócić do patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę octu i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
4
Delikatnie wymieszać i odstawić.
5
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 3 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
7
Dodaj marchew, seler, pieprz i 1 łyżeczkę soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
8
Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
9
Ugotowaną soczewicę połączyć z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
10
Na małej patelni, toast migdały na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, 5 do 10 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut. Krótko przed podaniem wymieszaj migdały i pietruszkę z soczewicą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
SoczewicaSoczewica
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Włożyć zieleninę do dużej szklanki lub miski ze stali nierdzewnej i wymieszać z pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1 łyżką octu i 1/2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
ZieloniZieloni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Podawać mieszaninę soczewicy na zieleni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
SoczewicaSoczewica
13
Rekomendacja win: unikalny ziemisty smak soczewicy i pikantny winegret przywołują delikatną równowagę słodkości i cierpkości znalezioną w riesling kabinett z niemieckiego regionu Mozeli.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Winegretu Z Wermutu3 łyżki Winegretu Z Wermutu
RieslingRiesling
SoczewicaSoczewica
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn