Soczewica Winegret
Soczewica Vinaigrette wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 9,17 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja zawiera 785 kalorii, 33g białka, oraz 43g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Mieszanka sałatek, oliwy z oliwek, soczewicy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby wykorzystać migdały, można śledzić to danie główne z Świeża wiśnia Clafouti z migdałami jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 86%. Podobne przepisy to Ciepła Soczewica Z Winegretem, Ciepła soczewica z winegretem musztardowym, oraz Soczewica Vinaigrette Z Wędzonym Łososiem.
Instrukcje
Soczewicę umieścić w średnim rondlu z wodą i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować na wolnym ogniu, częściowo pokryte, aż soczewica są miękkie, o 25 protokół.
Odcedzić i powrócić do patelni.
Dodaj 1 łyżkę oleju, 1 łyżkę octu i 1/2 łyżeczki soli.
Delikatnie wymieszać i odstawić.
Tymczasem na dużej patelni nieprzywierającej podgrzej 3 łyżki oleju na umiarkowanie małym ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż półprzezroczyste, o 5 protokół.
Dodaj marchew, seler, pieprz i 1 łyżeczkę soli. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa będą miękkie, o 10 protokół.
Zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki octu.
Ugotowaną soczewicę połączyć z warzywami.
Na małej patelni, toast migdały na umiarkowanie małym ogniu, często mieszając, aż złoty kolor, 5 do 10 protokół. Lub tosty w piekarniku 350 przez 5 do 10 minut. Krótko przed podaniem wymieszaj migdały i pietruszkę z soczewicą.
Włożyć zieleninę do dużej szklanki lub miski ze stali nierdzewnej i wymieszać z pozostałymi 3 łyżkami oleju, 1 łyżką octu i 1/2 łyżeczki soli.
Podawać mieszaninę soczewicy na zieleni.
Rekomendacja win: unikalny ziemisty smak soczewicy i pikantny winegret przywołują delikatną równowagę słodkości i cierpkości znalezioną w riesling kabinett z niemieckiego regionu Mozeli.