Soczewica w jogurcie ziołowo-Rukolowym

Soczewica w jogurcie ziołowo-Rukolowym
Soczewica w jogurcie ziołowo-Rukolowym jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 137 kalorii, 10g białka, oraz 1g tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać dziecko rukola, jogurt, ogórek obrany, i kilka innych rzeczy, aby to zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Makaron z soczewicą i rukolą, Zielona Soczewica Z Rukolą I Szparagami, oraz Dziki Łosoś Z Soczewicą I Rukolą.

Instrukcje

1
W średnim rondlu, przykryć soczewicę wodą i doprowadzić do wrzenia. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Drenaż.
3
Tymczasem doprowadzić średni rondel osolonej wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodać rukolę i blanszować przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
5
Odcedzić i spłukać pod zimną wodą. Wycisnąć nadmiar wody i przenieść rukolę do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
6
Dodać natkę pietruszki, estragon i miętę i proces, aż drobno posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
7
Przełożyć puree na durszlak i wycisnąć nadmiar płynu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
8
Przełożyć puree do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Jogurt, rozdrobniony ogórek i soczewicę wymieszać na puree z rukoli i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
SoczewicaSoczewica
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
10
Przełożyć do małych miseczek i podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn