Smoky, Spicy Pizza
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj dymnego, pikantnego Pizzana. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.36 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 627 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka oliwy z oliwek, ciasto do pizzy, mozzarella i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać ciasto na pizzę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pizza Deserowa Z Grilla jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Smoky Brunch Pizza, Smoky Sausage & Apple Pizza, oraz Dymny Pikantny Mostek.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na najniższej półce. Jeśli masz kamień, umieść go na stojaku. Rozgrzej piekarnik do 288° lub najwyższej temperatury piekarnika przez 45 minut.
Ciepły 1 tsp. olej na patelni na średnim ogniu. Pokruszyć kiełbasę na patelni; smażyć, aż nie będzie już różowy, 3 protokół.
Obierkę do pizzy o szerokości 14 cali posmarować mąką kukurydzianą; na wierzchu spłaszczyć ciasto. Używając lekko posypanych mąką palców lub posypanego mąką wałka do ciasta, rozciągnij ciasto na 13-do 14-calową rundę. (
Posyp skórkę większą ilością mąki kukurydzianej, jeśli to konieczne, aby upewnić się, że skorupa łatwo się ślizga na skórce.)
Pędzel pozostałe 2 łyżeczki. olej na powierzchni skorupy.
Ułóż ser na cieście, pozostawiając 1-calową granicę. Łyżka sosu w spirali nad pizzą, coraz trochę na ser, pozostawiając 1-cal granicy.
Posypać kiełbasą, jalapeo i czerwoną cebulą.
Ostrożnie przesuń pizzę na kamień.
Piec, aż skorupa jest tylko lekko zwęglone na górze i złoty na dole (podnieś krawędź, aby sprawdzić) i ser topi się, o 8 protokół. Za pomocą skórki przenieś pizzę na deskę do krojenia.
Odstawić na minutę lub 2, następnie pokroić i podawać.