Smoky Cola Jerky
Smoky Cola Jerky to bezglutenowe i bezmleczne napój. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 35g białka, oraz 5G tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.75 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny i 20 minut. Jeśli masz polędwicę wołową, miód, colę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola), Ciasto czekoladowe z polewą coli, oraz Beef Jerky, Wołowina W Stylu Kowbojskim dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś colę, sos sojowy, ocet, miód i 1 łyżkę soli na wolnym ogniu w rondlu na średnim ogniu. Gotować, mieszając, aż zmniejszy się do 1 szklanki, o 12 protokół.
Zdjąć z ognia i wymieszać w chipotles, papryka i cebula w proszku; niech ostygnie całkowicie.
Wyciąć nadmiar tłuszczu z wołowiny i pokroić pod kątem w paski o grubości 1/4 cala.
Połącz paski i mieszaninę coli w zamykanej plastikowej torbie i wstrząśnij, aby pokryć. Wycisnąć powietrze z worka, zamknąć i pozostawić do marynowania w lodówce przez co najmniej 24 godziny i do 3 dni.
Umieść stojak na środku piekarnika; ułóż dno piekarnika folią.
Mięso odcedzić, odrzucając marynatę. Trzymać wykałaczkę przez koniec każdego paska mięsa. Zaczynając od tyłu piekarnika i pracując do przodu, ułóż każdy kawałek mięsa między rusztami stojaka piekarnika, aby wykałaczki spoczywały na rusztach, a mięso zwisało poniżej (nie pozwól, aby mięso dotykało stojaka). Alternatywnie gotuj wołowinę w odwadniaczu zgodnie z instrukcjami producenta.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni F.
Piec do wyschnięcia, ale nadal giętkie, 2 do 3 godzin. Ostrożnie wyjąć z piekarnika i wyjąć wykałaczki.
Niech ostygnie całkowicie. Przechowywać w lodówce w hermetycznym pojemniku przez okres do 2 tygodni.