Smoky Bakłażan Raita

Smoky Bakłażan Raita
Smoky bakłażan Raita może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cayenne, kolendra, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Easy Bakłażan Raita, palak raitan lub easy szpinak raita / raita s, oraz Garam Masalan bakłażan Chipsy z kolendrą miętową Raita dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grill grzewczy do wysokiej (450 do 55
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
z obszarem pozostawionym czystym lub wyłączonym dla pośredniego ogrzewania. Przekłuć bakłażana w kilku miejscach nożem. Bakłażan Grill na pośrednim ogniu, pokryte, aż bardzo miękkie, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć; w międzyczasie Kontynuuj przepis.
4
Tosty około 1/2 łyżeczki. kminek na małej, suchej patelni na średnim ogniu, aż będzie pachnący i zacznie ciemnieć, 2 do 3 minut. Funt dobrze z moździerzem i tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Ciepły olej na patelni na średnim ogniu. Podsmaż cebulę 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Dodać czosnek, następnie smażyć, aż oba zmiękną, o 2 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
7
Lekko ostudzić.
8
Rozetnij bakłażana wzdłuż i zeskrobaj mięso ze skóry. Mięso grubo posiekać i odstawić na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
9
Połącz jogurt, mieszankę cebuli, kolendrę i cukier w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Opakowanie Mrożonego Ciasta WaniliowegoOpakowanie Mrożonego Ciasta Waniliowego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Dodać bakłażana i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, kminkiem i cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
11
Dekoruj trochę więcej kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
12
Wykonaj do przodu: przez krok 4 do 1 godziny; trzymaj w temperaturze pokojowej.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Gabrielskloof Chenin Blanc
Gabrielskloof Chenin Blanc
Chenin Blanc z 2019 r. fermentowano naturalnie w 85% starych beczkach przy minimalnej interwencji, a pozostała część poddawana była fermentacji w stalowych zbiornikach. Na nosie zielone jabłka, Skórka z limonki, miód i mokry kamień. Eleganckie podniebienie z równowagą, świeżością i zachwycającą fakturą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn