Smoky bakłażan Raita może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cayenne, kolendra, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Easy Bakłażan Raita, palak raitan lub easy szpinak raita / raita s, oraz Garam Masalan bakłażan Chipsy z kolendrą miętową Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Grill grzewczy do wysokiej (450 do 55
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2
z obszarem pozostawionym czystym lub wyłączonym dla pośredniego ogrzewania. Przekłuć bakłażana w kilku miejscach nożem. Bakłażan Grill na pośrednim ogniu, pokryte, aż bardzo miękkie, 20 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
3
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć; w międzyczasie Kontynuuj przepis.
4
Tosty około 1/2 łyżeczki. kminek na małej, suchej patelni na średnim ogniu, aż będzie pachnący i zacznie ciemnieć, 2 do 3 minut. Funt dobrze z moździerzem i tłuczkiem.
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Gabrielskloof Chenin Blanc z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.