Smoky Bakłażan Raita
Smoky bakłażan Raita może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,16 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 100 kalorii. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka cayenne, kolendra, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 49%. Spróbuj Easy Bakłażan Raita, palak raitan lub easy szpinak raita / raita s, oraz Garam Masalan bakłażan Chipsy z kolendrą miętową Raita dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grill grzewczy do wysokiej (450 do 55
z obszarem pozostawionym czystym lub wyłączonym dla pośredniego ogrzewania. Przekłuć bakłażana w kilku miejscach nożem. Bakłażan Grill na pośrednim ogniu, pokryte, aż bardzo miękkie, 20 do 30 minut.
Odstawić, aż ostygnie wystarczająco, aby dotknąć; w międzyczasie Kontynuuj przepis.
Tosty około 1/2 łyżeczki. kminek na małej, suchej patelni na średnim ogniu, aż będzie pachnący i zacznie ciemnieć, 2 do 3 minut. Funt dobrze z moździerzem i tłuczkiem.
Ciepły olej na patelni na średnim ogniu. Podsmaż cebulę 3 protokół.
Dodać czosnek, następnie smażyć, aż oba zmiękną, o 2 protokół więcej.
Rozetnij bakłażana wzdłuż i zeskrobaj mięso ze skóry. Mięso grubo posiekać i odstawić na bok.
Połącz jogurt, mieszankę cebuli, kolendrę i cukier w misce.
Dodać bakłażana i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, kminkiem i cayenne.
Dekoruj trochę więcej kolendry.
Wykonaj do przodu: przez krok 4 do 1 godziny; trzymaj w temperaturze pokojowej.