Smoky Bakłażan-Ancho Spread
Smoky bakłażan-Ancho Spread może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 15 i kosztuje 20 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 57 kalorii, 1G białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka papryki, bakłażan, mielony kminek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Smoky Bakłażan Spread, Sweet & Smoky Bakłażan Spread, oraz Smoky Cheese Spread dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpal grilla. Pocierać bakłażan z oliwą z oliwek i grillować na dużym ogniu, okazjonalnie, aż skóra zostanie zwęglona, a bakłażan jest bardzo delikatny, 20 minut.
Niech bakłażan ostygnie lekko, a następnie miąższ zgarnąć na durszlak i odstawić na 10 minut, aby odcedzić.
Tymczasem moczyć chiles we wrzącej wodzie, aż giętkie, o 15 protokół.
Odcedzić je i wyrzucić łodygi i nasiona, a następnie przenieść chiles do blendera.
Dodać bakłażan, paprykę, kminek, cukier i 1/4 szklanki oleju i puree. Doprawić solą i pieprzem.