Smażony łosoś Wasabi-glazurowany z" zakazanym " ryżem
Smażony łosoś Wasabi z "zakazanym" ryżem to bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 307 kalorii. Na 2,55 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz bez kości, torebki z herbatą jaśminową, Azjatycki olej sezamowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Zapiekany Tuńczyk Ahi Polany Masłem Wasabi, Poczernione Tacos z łososia z zakazanym ryżem i Guacamolem z Mango, oraz Łosoś pieczony na patelni z miodowym sosem Wasabi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wlać olej sezamowy do 10-do 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy gorące, dodać mango i mieszać często tylko do ogrzania przez, 1 1/2 do 2 protokół.
Zeskrobać do blendera i dodać ocet; wirować, aż będzie bardzo gładka, następnie wirować w wystarczającej ilości białego wina lub wody, aby uzyskać bardzo cienką, wylewaną konsystencję (około 1/4 szklanki).
Wlać sos do małego, bezpiecznego w kuchence mikrofalowej dzbanka. Wytrzyj patelnię do czysta.
W 3-do 4-quart patelni, połączyć 2 szklanki wody i torebki herbaty; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjąć torebki herbaty i dodać ryż i 1/2 łyżeczki soli; wymieszać, przykryć i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Zmniejszyć ogień i dusić, pod przykryciem, aż ryż będzie miękki do ugryzienia, 45 do 55 minut (około 20 minut dla ryżu jaśminowego).
Tymczasem w małej misce wymieszaj 2 1/2 łyżki wody, proszek wasabi i miód do wymieszania. Łososia opłukać i osuszyć.
Wlać oliwę z oliwek do 10-do 12-calowej patelni żaroodpornej na średnim ogniu. Gdy jest gorąco, ułóż kawałki łososia na patelni, obrane ze skóry w dół; gotuj, obracając raz szeroką łopatką, aż lekko rumiane z obu stron, w sumie 3 do 4 minut.
Zdejmij patelnię z ognia i wyszczotkuj mieszankę wasabi-miód na szczytach kawałków łososia, używając tego wszystkiego.
Przenieść patelnię z łososiem do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350.
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna-patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do testu), 7 do 10 minut.
Podgrzać sos mango w kuchence mikrofalowej z pełną mocą (100%), mieszając od czasu do czasu, w sumie około 2 minut.
Przenieść kawałek łososia do każdego z czterech podgrzanych talerzy; łyżka ryżu równo obok (lub ustawić łososia na ryżu).
Mżawka Mango czysty wokół łososia i ryżu.
W razie potrzeby udekoruj posiekaną kolendrą i dodaj więcej soli do smaku.