Smażony Tęczowy Chard Z Surowymi Burakami I Kozim Serem
Smażony Tęczowy Chard z surowymi burakami i kozim serem jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 118 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,09 zł za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kozi ser, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, Tęczowy chard i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Ten przepis z kuchni ma 32 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 17 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tęczowy Omlet Z Szalotką I Kozim Serem, Chard Szwajcarski z burakami, kozim serem i rodzynkami, oraz Ciepła soczewica z zwiędłym boczkiem, prażonymi burakami i kozim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Buraki zetrzeć i odstawić na bok. Buraki obrać i zetrzeć na tarce lub w robocie kuchennym. Powinieneś mieć około 2-3 szklanki rozdrobnionych buraków.Buraki umyć i chard. Wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar wody, ale nie trzeba suszyć.
Usuń twarde żeberka środkowe i daj im szorstki kotlet. Ułóż liście jeden na drugim i pokrój je w poprzek na grube wstążki.
Rozgrzać oliwę z oliwek w dużym holenderskim piekarniku lub garnku na średnim ogniu.
Dodać łodygi i gotować, aż zmiękną, o 5 protokół.
Dodać liście boćwiny i doprawić solą i pieprzem. Gotować przez 6-8 minut, od czasu do czasu mieszając, aż liście zwiędną i będą bardzo delikatne. Jeśli liście nadal smakują gorzko, doprawić dodatkową solą.
Przełożyć chard do dużej miski i pozostawić do ostygnięcia do pokoju temperature.To zrobić dressing, ubić ocet balsamiczny i brązowy cukier. Doprawić solą i pieprzem, następnie wlać oliwę z oliwek energicznie ubijając.
Połącz Zielenie i rozdrobnione buraki, i wrzucić z vinaigrette (w zależności od tego, ile masz chard i jak nasycone chcesz zieleni, możesz mieć trochę vinaigrette lewo nad).
Podawać, polewając każdy talerz kozim serem.Ta sałatka będzie przechowywać w lodówce przez okres do jednego tygodnia. Poczekać aż podamy kozi ser.