Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do maczania. Ten przepis zawiera 10 porcji z 475 kalorii, 28g białka, oraz 36g tłuszczu każdy. Za 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 133 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, olej canolan, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest super. Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania, Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową w stylu kamado, aby bezpośrednio grillować na dużym ogniu.
Nawlecz jeden pasek ryby na szpikulec, posmaruj olejem z obu stron i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglą się z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund z każdej strony.
Podawać na półmiskach z maczanymi sosami w małych miseczkach.
Wymieszaj majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Odstaw na 10 minut, aby smaki się stopiły przed podaniem.
Wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, sos chile-czosnkowy i cukier i dopraw pieprzem.
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodaj płatki imbiru i czerwonego chile i gotuj, aż imbir będzie miękki, około 2 minut. Zwiększ ogień do wysokiego, dodaj sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zmniejszy się o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia, dodać ocet ryżowy oraz zestsy pomarańczowo-limonkowe i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodaj zieloną cebulę i sezam tuż przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Tuńczyka można łączyć z Pinot Noir, Merlot i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
![Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir]()
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir