Smażony Tuńczyk Niçoise
Smażony tuńczyk Niçoise może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.79 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 280 kalorii, 25g białka, oraz 16G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka oliwy z oliwek, pieprz, musztarda dijon i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony Tuńczyk Niçoise, Salade Niçoise z tuńczykiem smażonym na patelni, oraz Sałatka Z Tuńczykiem Nicoise.
Instrukcje
Umieścić jajka w dużym rondlu. Przykryć wodą do 1 cala nad jajami. Doprowadzić do wrzenia.
Zdjąć z ognia; przykryć i odstawić 15 minut.
Odcedzić; schłodzić w lodowatej wodzie 5 minut. Jajka obrać; każde jajko pokroić na 4 plasterki.
Ziemniaki umieścić na patelni; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 12 minut.
Dodać fasolę i gotować 3 protokół.
Odcedzić; zanurzyć fasolę w lodowatej wodzie na 1 minutę.
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Tuńczyka posypać 1/4 łyżeczki soli i pieprzu.
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokroić cienko w poprzek ziarna.
Pozostałą sól, olej, ocet i musztardę połączyć w małej misce, mieszając trzepaczką.
Dodać pomidory i oliwki; wrzucić. Podziel jajka, ziemniaki, fasolę i tuńczyka na 4 talerze; wierzch z mieszanką pomidorową.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Robert Mondavi Napa Valley Merlot z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Robert Mondavi Napa Valley Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.