Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku

Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku
Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.71 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 244 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz wino, takie jak chardonnay, żółtka jaj, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Duszony kurczak z korzeniem selera i czosnkiem, Belgijska Sałatka Z Endywii, Korzenia Selera I Gruszki Z Orzechami Laskowymi Vinaig, oraz Kremowa duszona cykoria / endywia belgijska i seler z groszkiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kłaść endywii, ścięte boki w dół, w dużej płytkiej patelni lub naczyniu do duszenia z pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Posypać solą, zalać wywarem i ułożyć pomarańczowe kawałki wokół patelni. Przykryć i dusić do miękkości, o 25 protokół. (Endive można przygotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić do temperatury pokojowej i wyrzucić pomarańcze, a następnie schłodzić, przykryć, w duszonym płynie. Aby podgrzać, dodaj 1/2 szklanki świeżego wywaru z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, na umiarkowanym ogniu, aż będzie ciepłe, 5 do 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
PomarańczowyPomarańczowy
EndiveEndive
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Pokryj ramekiny lub kubki muffin z folii aluminiowej sprayem z oleju roślinnego lub pędzlem z olejem roślinnym. W dużym garnku połącz korzeń selera i zimną osoloną wodę na pokrycie. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
SelerSeler
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Wkładki Do MuffinówWkładki Do Muffinów
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
2
Podczas gdy korzeń selera jest gotowanie, w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, ciepły krem, aż ledwo gotowanie (nie pozostawić do wrzenia), o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wymuś korzeń selera przez młyn spożywczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
4
Przenieść 1 1/2 filiżanki korzenia selera do blendera, zastrzegając wszelkie resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać gorącą śmietanę i proces na średnim do kremowej i gładkiej, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
6
Dodać sól i proces tylko do połączenia, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
7
W dużej misce lekko ubić żółtka. Powoli dodawać przecier z korzenia selera, stale ubijając, aby uniknąć zsiadania. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, a następnie kadzi do ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
ChochlaChochla
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść ramekiny do dużej patelni i dodać tyle gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekiny. Przykryj całą patelnię folią, a za pomocą wykałaczki poke małe otwory 3 cale od siebie na całej powierzchni folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
WykałaczkiWykałaczki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec, aż flans są ustawione, 20 do 25 minut, a następnie przenieść ramekins do stojaka. (Flans można przygotować do 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce w ramekins, szczelnie owinięte, następnie podgrzać w dużej patelni wypełnionej gorącą wodą w 163° piekarnik do ciepła, o 5 protokół.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
W małym rondlu, połączyć ząbki czosnku i zimnej wody do pokrycia przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić, dodać świeżą zimną wodę i ponownie zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Odcedzić, dodać wino i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o 1/2, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
3
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejsza się o 1/2, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
4
Przełożyć do blendera, dodać masło i sól i zmiksować na gładko, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do małego rondla, przykryć i ogrzać na bardzo małym ogniu, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Trzepaczka przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Podgrzać patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż do prawie palenia, a następnie dodać 1 łyżkę oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Posypać 4 filety po obu stronach solą i przenieść, obrane ze skóry-boki-up (nie będzie różowym paskiem biegnącym do środka ryby, gdzie kręgosłup był) do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać 1 łyżkę masła i podsmażyć, bez ruchu, aż spody będą złociste, o 2 protokół. Obrócić filet, obniżyć temperaturę do umiarkowanie wysokiej, i kontynuować gotowanie, aż tylko nieprzezroczyste, mniej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
4
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć, wytrzeć patelnię do czysta i gotować pozostałe ryby w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
1
Przenieś 2 połówki endywii na środek każdej płytki. Uruchom mały, cienki nóż lub przesuniętą szpatułkę wokół wewnętrznych krawędzi ramekinów, aby poluzować flanki, a następnie obróć 1 na bok każdej płytki. Łyżka czosnku nage nad endive i top z turbot. Na każdym filecie zetrzeć 1 łyżeczkę trufli i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
CzosnekCzosnek
TurbotTurbot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
NóżNóż

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Pinot Gris
Rabble Pinot Gris
Późna poranna mgła, ciągłe chłodne dni i chłodne popołudniowe wiatry dodają delikatnego, ale aromatycznego wina. Ten Pinot Gris ma jasnożółty kolor i złożony, pachnący owocami nos, który odsłania płatki mango, herbaty jaśminowej, cynamonu i kantalupy. Gładkie, lekkie tosty orzecha włoskiego i miodu równoważą owoce i ustępują miejsca chrupkie, utrzymujące się wykończenie pełne świeżo skoszonej trawy i brzoskwiń.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn