Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku
Smażony Turbot z duszonym Endywią, Flan z korzenia selera, czarne trufle i Nage czosnku może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.71 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 244 kalorie, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz wino, takie jak chardonnay, żółtka jaj, bulion z kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Duszony kurczak z korzeniem selera i czosnkiem, Belgijska Sałatka Z Endywii, Korzenia Selera I Gruszki Z Orzechami Laskowymi Vinaig, oraz Kremowa duszona cykoria / endywia belgijska i seler z groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Kłaść endywii, ścięte boki w dół, w dużej płytkiej patelni lub naczyniu do duszenia z pokrywką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posypać solą, zalać wywarem i ułożyć pomarańczowe kawałki wokół patelni. Przykryć i dusić do miękkości, o 25 protokół. (Endive można przygotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić do temperatury pokojowej i wyrzucić pomarańcze, a następnie schłodzić, przykryć, w duszonym płynie. Aby podgrzać, dodaj 1/2 szklanki świeżego wywaru z kurczaka i gotuj na wolnym ogniu, przykryte, na umiarkowanym ogniu, aż będzie ciepłe, 5 do 10 minut.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Pomarańczowy
Endive
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
1
Rozgrzej piekarnik do 163°. Pokryj ramekiny lub kubki muffin z folii aluminiowej sprayem z oleju roślinnego lub pędzlem z olejem roślinnym. W dużym garnku połącz korzeń selera i zimną osoloną wodę na pokrycie. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie obniżyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, do miękkości, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Seler
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
Wkładki Do Muffinów
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Piekarnik
Garnek
2
Podczas gdy korzeń selera jest gotowanie, w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, ciepły krem, aż ledwo gotowanie (nie pozostawić do wrzenia), o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Krem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Wymuś korzeń selera przez młyn spożywczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
4
Przenieść 1 1/2 filiżanki korzenia selera do blendera, zastrzegając wszelkie resztki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Dodać gorącą śmietanę i proces na średnim do kremowej i gładkiej, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
6
Dodać sól i proces tylko do połączenia, o 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól
7
W dużej misce lekko ubić żółtka. Powoli dodawać przecier z korzenia selera, stale ubijając, aby uniknąć zsiadania. Przecedzić mieszaninę przez sito o drobnych oczkach, a następnie kadzi do ramekin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Seler
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Chochla
Sito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Przenieść ramekiny do dużej patelni i dodać tyle gorącej wody, aby dostać się do połowy boków ramekiny. Przykryj całą patelnię folią, a za pomocą wykałaczki poke małe otwory 3 cale od siebie na całej powierzchni folii, aby umożliwić ucieczkę pary.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Wykałaczki
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Folia Aluminiowa
9
Piec, aż flans są ustawione, 20 do 25 minut, a następnie przenieść ramekins do stojaka. (Flans można przygotować do 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce w ramekins, szczelnie owinięte, następnie podgrzać w dużej patelni wypełnionej gorącą wodą w 163° piekarnik do ciepła, o 5 protokół.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
1
W małym rondlu, połączyć ząbki czosnku i zimnej wody do pokrycia przez 2 cale. Doprowadzić do wrzenia, następnie odcedzić, dodać świeżą zimną wodę i ponownie zagotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić, dodać wino i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o 1/2, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino
3
Dodać bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zmniejsza się o 1/2, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka
4
Przełożyć do blendera, dodać masło i sól i zmiksować na gładko, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Wlać przez sitko o drobnych oczkach do małego rondla, przykryć i ogrzać na bardzo małym ogniu, aż będzie gotowy do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Patelnia Z Sosem
6
Trzepaczka przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
1
Podgrzać patelnię z żeliwa lub stali nierdzewnej na dużym ogniu, aż do prawie palenia, a następnie dodać 1 łyżkę oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Posypać 4 filety po obu stronach solą i przenieść, obrane ze skóry-boki-up (nie będzie różowym paskiem biegnącym do środka ryby, gdzie kręgosłup był) do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Dodać 1 łyżkę masła i podsmażyć, bez ruchu, aż spody będą złociste, o 2 protokół. Obrócić filet, obniżyć temperaturę do umiarkowanie wysokiej, i kontynuować gotowanie, aż tylko nieprzezroczyste, mniej niż 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
4
Przenieś do wyłożonej ręcznikiem papierowym talerza, aby osuszyć, wytrzeć patelnię do czysta i gotować pozostałe ryby w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
1
Przenieś 2 połówki endywii na środek każdej płytki. Uruchom mały, cienki nóż lub przesuniętą szpatułkę wokół wewnętrznych krawędzi ramekinów, aby poluzować flanki, a następnie obróć 1 na bok każdej płytki. Łyżka czosnku nage nad endive i top z turbot. Na każdym filecie zetrzeć 1 łyżeczkę trufli i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Endive
Czosnek
Turbot
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka Offsetowa
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Motłoch Pinot Gris z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.