Smażony stek w spódnicy z dusz

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj smażonego steka ze spódnicą z duszonymi szalotkami. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 337 kalorii. Na 4,04 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką pieprz, wodę, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać kliny wapienne, można śledzić to danie główne z Mrożone Key Lime Pie jako deser. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Spódnica Steak Fajitas z grillowaną kapustą i szalotki, Spódnica Steak Fajitas z grillowaną kapustą i szalotki, oraz Marynowany stek w stylu koreańskim z grillowanymi szalotkami i ciepłymi tortillami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 93°.
Steki Pat osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Rozgrzać olej i 1 łyżka masła w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować steki, obracając się raz, 5 do 7 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Przełożyć steki na talerz i ogrzać w piekarniku.
Wyrzucić tłuszcz z patelni, następnie dodać wodę i doprowadzić do wrzenia, skrobanie się brązowe kawałki z dna patelni.
Dodaj szalotki i pozostałe łyżki masła, 1/2 łyżeczka soli, i 1/4 łyżeczka pieprzu i gotować, szczelnie przykryte, na umiarkowanym ogniu, aż szalotki są miękkie, 5 do 7 protokół.
Na talerz przekładamy szalotki szczypcami i układamy steki.
Wszystkie soki stekowe nagromadzone na talerzu wlać do soków na patelni i gotować, aż lekko zgęstnieje.
Dodaj sok z limonki i polej sosem steki i szalotki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Raymond R Collection Merlot. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Raymond R Collection Merlot]()
Raymond R Collection Merlot
Merlot wypełnia usta gładkimi smakami wiśni, malin i śliwek wraz z nutami ziemi i przypraw w pysznym wykończeniu waniliowym. Pełny, ale przystępny, z dobrą równowagą kwasu i tanin. Połącz z czymkolwiek, od grillowanego łososia, polędwicy wieprzowej, kurczaka z grilla i żeberek po Tajskie czerwone curry lub Marokański tagine.