Smażony okoń morski z oliwkami, pomidorami i brązowym ryżem Oregano
Smażony okoń morski z oliwkami, pomidorami i brązowym ryżem Oregano może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.08 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 37g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Mieszanka zastrzeżonego brązowego ryżu, oliwki nicoise, wermut i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 9 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Smażony okoń morski z oliwkami, pomidorami i brązowym ryżem Oregano, Arkusz Pan łosoś z pomidorami i oliwkami, oraz Okoń morski z pomidorami i oliwkami.
Instrukcje
Podgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu. Obie strony filetów doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i przyprawą ziołową.
Dodaj bas na patelni i gotować 1 do 2 minut na stronie, aż złoty kolor.
Dodaj wermut i gotuj 1 minutę, aby Alkohol się ugotował.
Dodać pomidory i 1/2 szklanki oliwek i doprowadzić do duszenia. Dusić 5 minut, aż ryba będzie przetargu widłowego.
Ryż podgrzać z oregano w średnim rondlu (w razie potrzeby dodając trochę wody) lub w kuchence mikrofalowej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać bas i sos na ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Caposaldo Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Caposaldo Pinot Grigio]()
Caposaldo Pinot Grigio
Caposaldo Pinot Grigio charakteryzuje się suchą, rześką, żywą konsystencją i delikatnymi aromatami białych owoców, kwiatów i migdałów.Dobrze komponuje się z białymi mięsami, rybami, owocami morza, daniami z makaronu i delikatnymi serami.