Smażony kurczak cytrynowy
Smażony kurczak cytrynowy może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 2,86 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 43 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 619 kalorii. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, ryżu, soku z cytryny i soli. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 59%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to smażony aksamitny kurczak z groszkiem i sosem cytrynowo-imbirowym, smażona brukselka z cytryną i parmezanem oraz smażona brukselka z cytryną i parmezanem.
Instrukcje
W dużej misce połącz skrobię kukurydzianą i 1/4 łyżeczki imbiru. Wymieszaj sos sojowy, sherry lub bulion i sok z cytryny, aż masa będzie gładka.
Dodaj kurczaka i skórkę z cytryny; wrzucić do płaszcza. Schłodzić przez 30 minut.
Rozgrzej 2 łyżki oleju w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj ryż; gotuj i mieszaj przez 5 minut lub do momentu, aż ryż zacznie się rumienić.
Dodać bulion, sól, pieprz i resztę imbiru. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryć i gotować przez 20 minut lub do momentu, aż ryż będzie miękki.
Na dużej patelni lub woku podsmaż paprykę na 2 łyżkach oleju, aż będzie chrupiąca.
Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Na tej samej patelni smaż kurczaka na pozostałym oleju, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty. Wymieszaj paprykę i cebulę.