Smażony Homar

Smażony Homar
Smażony Homar zajmuje około 40 minut od początku do końca. Ten przepis zawiera 4 porcje z 511 kalorii, 25g białka, oraz 11g tłuszczu każdy. Za 5,76 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 19 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz pescatarian dieta. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jeśli masz pod ręką nasiona selera, cukier, ogony homara i kilka innych składników, możesz to zrobić. Kilka osób naprawdę polubiło to danie główne. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, który jest solidny. Homar Lepki Smażony Ryż, Gotowane ogony homara i smażona Ostryga z puree z Mango i awokado, oraz Restauracje w pobliżu Weight Watchers: The Lobster Lady Maine Lobster Rolls są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj mąkę, sól, czarny pieprz, cukier, sól cebulową, sól czosnkową, pietruszkę, nasiona selera, paprykę i skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Nasiona SeleraNasiona Selera
Dodatkowy Sos Taco OpcjonalnieDodatkowy Sos Taco Opcjonalnie
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
W innej małej misce wymieszać mleko i jajka, dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Wlej olej na patelnię lub frytkownicę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Rozgrzej olej do wysokiej temperatury, około 400 stopni F (200 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Pokrój ogony homara na kawałki wielkości kęsa. Zanurz kawałki homara pojedynczo w mieszance jajecznej, a następnie w mieszance mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogony HomaraOgony Homara
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
6
Umieść kawałki homara pojedynczo na patelni lub frytkownicy. Gotuj, aż Homar się zarumieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Chablis i Chardonnay to moje najlepsze typy homarów. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów z pewnością również trafi w sedno. Jednym z win, które można spróbować, jest Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 51 dolarów.
Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Simonnet-Febvre Chablis Mont de Milieu Premier Cru
Jest to wino mineralne i złożone o wysokiej jakości, wytrawne, jędrne i złożone z egzotycznymi aromatami owoców. Usta są okrągłe z nutą masła i piękną mineralnością na wykończeniu. Wykonane z winorośli o średnim wieku 35 lat i leżakowane w zbiornikach ze stali nierdzewnej przez 12 miesięcy na osadzie. Pij z owocami morza, grillowanymi rybami i białymi mięsami w sosach.
TrudnośćŚredni
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn