Smażony groszek i szynka
Smażony groszek i szynka to bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 10 porcjami. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 117 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Mieszanka wody, grochu, cebuli w małych kostkach i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest przyniesiony przez Chow. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Smażony groszek i szynka, Smażone Szparagi Z Groszkiem, oraz Smażony Groch I Szalotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać dużą patelnię z ciasną pokrywką na średnim ogniu, aż będzie gorąca, około 3 minut.
Dodać 2 łyżki masła i zawirować, aby stopić i pokryć patelnię.
Dodać cebulę lub szalotki, 1/2 łyżeczki soli, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 4 do 5 protokół.
Dodać szynkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż trochę tłuszczu renders, o 3 protokół.Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać groszek, wodę i pozostałą 1/2 łyżeczki soli i wymieszać, aby połączyć. Gotować, przykryte, mieszając co kilka minut, aż groszek są tylko gotowane przez, o 6 protokół.
Zdjąć z ognia, dodać pozostałe 2 łyżki masła, skórkę z cytryny i sok z cytryny i wymieszać do połączenia. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub sokiem z cytryny.