Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową

Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową
Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 455 kalorii, 40g białka, oraz 21 g tłuszczu. Na 3,22 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. 10 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka filetów, cytryny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 72%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Smażony filet z łyżwy z karmelizowanymi jabłkami i wątróbką drobiową, Wątróbka z kurczaka na grzance, oraz Pâtã© z wątroby kurczaka z Klon szkliwione jabłka.

Instrukcje

1
Podgrzać rondel na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Dodać 3 łyżki masła i zawirować.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Dodaj cebulę i obniżyć ogień do średniej. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż złoty kolor będzie brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać brandy, następnie bulion i doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się o jedną trzecią, a następnie zawirować w pozostałej 1 1/2 łyżki masła. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
1
Rozgrzać patelnię na dużym ogniu i dodać olej. Po prostu palenie, dodać masło i jabłka i smażyć przez około minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cukier i sól i gotować do karmelizacji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Wyjąć na ciepły talerz.
1
Podgrzać dwie duże Patelnie sauté na dużym ogniu.
2
Dodać 1 łyżkę oleju i masła do jednej patelni i 3 łyżki oleju do drugiej. Na talerzu przyprawiamy wątróbki i łyżki solą i pieprzem oraz lekko kurzymy Wondrą. Gdy olej w patelni się pali, dodaj wątróbki do patelni z masłem i łyżką, najbielszą stroną w dół, do drugiej patelni. Obniżyć ogień do średniej wysokości i gotować, aż złoty kolor będzie brązowy. Obróć łyżwy i zakończ gotowanie po drugiej stronie. Wycisnąć sok z cytryny na rybę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
SkateSkate
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Na środek talerza wlać sos, a następnie łyżkę. Na wierzchu wątróbki z kurczaka, jabłka i szczypiorek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
SkateSkate
2
Chociaż łyżwa wytrzymuje wątróbkę z kurczaka ("foie gras poor man 's"), zbyt duża ilość wątroby obezwładni potrawę. Więc nie przesadzaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
Foie GrasFoie Gras
WątrobaWątroba
SkateSkate
3
Z gotowania bez granic Anita Lo. Copyright © 2011 Anita Lo; photographs copyright © 2011 Lucy Schaeffer. Published by Stewart, Tabori & Chang, an imprint of ABRAMS.

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santi Sortesele Pinot Grigio z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Santi Sortesele Pinot Grigio
Santi Sortesele Pinot Grigio
Słomkowożółty odcień, któremu towarzyszy blisko skupiony nos gruszki, moreli i białych kwiatów. Owocowe podniebienie, z górnymi nutami owoców pestkowych, pokazuje dojrzałość i okrągłość dobrze wspierane przez elegancką kwasowość i smak, zapewniając długie, utrzymujące się wykończenie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia27
Magazyn