Smażony brązowy ryż z czerwoną papryką i migdałami
Smażony brązowy ryż z czerwoną papryką i migdałami to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka cebuli, papryka, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Ryż Smażony Na Brązowo, Smażony Brązowy Ryż, oraz Pilaw z brązowego ryżu migdałowo-pistacjowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać duży wok lub patelnię na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek; smażyć 1 minutę.
Dodać paprykę i orzechy; Stir-fry 2 protokół.
Dodać ryż; smażyć 1 minutę. Wymieszaj sok z limonki, pastę curry, kolendrę i sól.
Rozgrzać duży wok lub patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych; wirować.
Dodać 1/2 szklanki pokrojonej cebuli i 1 łyżeczka mielonego czosnku; Stir-smażyć 1 minutę.
Dodaj 1 1/2 szklanki pokrojonego groszku śnieżnego i 1/4 szklanki orzeszków ziemnych; Stir-fry 2 protokół.
Dodaj 1 saszetkę gotowanego brązowego ryżu; smażyć 1 minutę. Wymieszać 1 łyżkę octu ryżowego i 1 łyżkę dolno-sodowego sosu sojowego; smażyć 1 minutę.
Porcje 4 (wielkość porcji: 3/4 filiżanki)
Kalorie 192; tłuszcz 3g (sat 2g); sód 202MG
Rozgrzać duży wok lub patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych; wirować.
Dodać 1/2 szklanki pokrojonej cebuli i 1 łyżeczka mielonego czosnku; Stir-smażyć 1 minutę.
Dodać 1 1/2 szklanki pokrojonych grzybów cremini i 1/4 szklanki orzeszków piniowych; Stir-fry 2 protokół.
Dodaj 1 saszetkę gotowanego brązowego ryżu; smażyć 1 minutę. Wymieszać 2 łyżki octu balsamicznego i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę.
Porcje 4 (wielkość porcji: 3/4 filiżanki)
Kalorie 191; tłuszcz 6g (sat 1g); sód 158MG
Podgrzać wok lub patelnię na średnim ogniu.
Dodać 1 łyżkę oleju z orzeszków ziemnych; wirować.
Dodać 1/2 szklanki pokrojonej cebuli i 1 łyżeczka mielonego czosnku; Stir-smażyć 1 minutę.
Dodaj 1 1/2 szklanki pokrojonej cukinii i 1/4 szklanki posiekanych orzechów włoskich; Stir-fry 2 protokół.
Dodaj 1 saszetkę gotowanego brązowego ryżu; smażyć 1 minutę. Wymieszać 2 łyżki białego octu winnego, 2 łyżeczki musztardy Dijon i 1/4 łyżeczki soli.
Porcje 4 (wielkość porcji: 3/4 filiżanki)
Kalorie 177; tłuszcz 7G (sat 1g); sód 191MG