Smażony Bok Choy i sałata z pieczarkami

Smażony Bok Choy i sałata z pieczarkami
Smażony Bok Choy i sałata z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz grzyby shiitake, shaoxing, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wymieszać smażone bok Choy i grzyby, Smażone grzyby Shiitake z Tofu i Bok Choy, oraz Smażone Baby Bok Choy z grzybami Shiitake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połączyć 1 szklanka wrzącej wody i grzyby shiitake w misce; przykryć i odstawić 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Grzyby odcedzić w durszlaku na misce, rezerwując płyn. Grzyby opłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Usunąć i wyrzucić łodygi; pokroić każdą czapkę na ćwiartki. Odstawić.
4
Połączyć sos sojowy, wino i cukier w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
CukierCukier
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Podgrzać mały rondel na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj 1 łyżeczkę oleju i imbiru na patelnię; smażyć 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
ImbirImbir
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj zarezerwowane grzyby; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
8
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
BulionBulion
9
Połącz sos ostrygowy i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką; wymieszaj z mieszanką grzybową. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos OstrygowySos Ostrygowy
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
11
Rozgrzać wok lub dużą patelnię na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
12
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Dodać czosnek; Stir-fry 10 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
14
Dodaj bok choy; smażyć 2 minuty lub aż bok choy zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bok ChoyBok Choy
15
Dodaj sałatę; smażyć 2 minuty lub aż sałata zwiędnie. Wymieszać w mieszaninie grzybów i mieszanki sosu sojowego; gotować 3 minut lub aż bok choy jest miękka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SojowySos Sojowy
Bok ChoyBok Choy
GrzybyGrzyby
SałataSałata
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn