Smażony Bok Choy i sałata z pieczarkami
Smażony Bok Choy i sałata z grzybami może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 57 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz grzyby shiitake, shaoxing, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Wymieszać smażone bok Choy i grzyby, Smażone grzyby Shiitake z Tofu i Bok Choy, oraz Smażone Baby Bok Choy z grzybami Shiitake dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 1 szklanka wrzącej wody i grzyby shiitake w misce; przykryć i odstawić 20 protokół.
Grzyby odcedzić w durszlaku na misce, rezerwując płyn. Grzyby opłukać.
Usunąć i wyrzucić łodygi; pokroić każdą czapkę na ćwiartki. Odstawić.
Połączyć sos sojowy, wino i cukier w małej misce, mieszając trzepaczką.
Podgrzać mały rondel na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju i imbiru na patelnię; smażyć 30 sekund.
Dodaj zarezerwowane grzyby; smażyć 1 minutę.
Dodaj zarezerwowany płyn grzybowy i bulion; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut.
Połącz sos ostrygowy i skrobię kukurydzianą w małej misce, mieszając trzepaczką; wymieszaj z mieszanką grzybową. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Zdjąć z ognia; zachować ciepło.
Rozgrzać wok lub dużą patelnię na dużym ogniu.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju na patelnię.
Dodać czosnek; Stir-fry 10 sekund.
Dodaj bok choy; smażyć 2 minuty lub aż bok choy zacznie mięknąć.
Dodaj sałatę; smażyć 2 minuty lub aż sałata zwiędnie. Wymieszać w mieszaninie grzybów i mieszanki sosu sojowego; gotować 3 minut lub aż bok choy jest miękka.