Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym
Smażony bas w paski z sosem cytrynowo-kaparowym jest bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 30g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,83 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz masło, kapary, filety basowe w paski i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Smażony bas w paski z letnimi warzywami, Pieczony w soli bas w paski z sosem ziołowo-cytrynowym Chile (Branzino Sotto Sale con Salmoriglio), oraz Smażony bas w paski z miętowym Pesto i przyprawioną marchewką.
Instrukcje
Podgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu.
Dodaj olej do patelni; zawirować do płaszcza.
Filety posypać solą i pieprzem.
Dodaj filety do patelni, Skórka do góry; smażyć 4 minuty lub aż lekko rumiane. Obróć filety; smażyć 4 minuty lub do pożądanego stopnia doneness.
Zdjąć z patelni; zachować ciepło.
Dodać kapary na patelnię; gotować 15 sekund, często mieszając.
Dodaj sok z małży i sok z cytryny; doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 3 protokół).
Dodać masło, wymieszać trzepaczką do rozpuszczenia masła. Natkę pietruszki wymieszać.
Wino Uwaga: pęknięcie z owoców i mineralności, klasyczny Domaine A et P De Villaine "Bouzeron" 2007 ($23), Z małego francuskiego miasteczka w CTE Chalonnaise, jest idealnym towarzyszem do tego orzeźwiająco proste dzikie paski bas. -- Alexander Spacher