Smażony Banan Split
Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 420 kalorii. Jeśli 1,24 zł za porcję spada w budżecie, smażony Banan Split może być doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Mieszanka półsłodkiej czekolady, lekko niedojrzałe banany, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zdrowy Bananowy Chleb Bananowy, Ciasto Bananowe Split, oraz Bananowy Split Mniam dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połączyć czekoladę i 1/4 szklanki wody w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż sos się rozpuści i będzie gładki.
Zdjąć z ognia. Wymieszać w małej szczypcie pieprzu cayenne. Odstawić.
Umieścić brązowy cukier w naczyniu ciasto lub na talerzu. Wrzucić banany w brązowym cukrze, aż ładnie pokryte. Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło stanie się złotobrązowe.
Dodać banany do gorącej patelni cut-side w dół. Obróć banany, gdy tylko staną się złotobrązowe, a cukier tworzy chrupiącą powłokę na bananach, około 30 sekund na stronę (nie pozwól, aby banany stały się miękkie i papkowate). Banany podzielić między 2 płytkie miski lub talerze. Łyżka sosu czekoladowego nad bananami.
Posypać prażonymi migdałami i podawać natychmiast.
Uwagi kucharza: migdały ułożyć w jednej warstwie na blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku 350 stopni F przez 6 do 8 minut, aż lekko tosty. Całkowicie schłodzić przed użyciem.
Alternatywnym sposobem stopienia czekolady jest połączenie czekolady i wody w małej metalowej misce nad małym rondlem gotującej się wody i wymieszać mieszaninę czekolady, aż stopi się i będzie gładka.
Wyjmij miskę z wody i odstaw na bok.