Smażone zielone pomidory z Burratą, kminkiem i bazylią

Smażone zielone pomidory z Burratą, kminkiem i bazylią
Smażone zielone pomidory z Burratą, kminkiem i bazylią mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 2,44 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 12g białka, oraz 23G tłuszczu. Mieszanka maślanki, kapsuły kardamonu, kapsuły kardamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. 35 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Smażone zielone pomidory z Burratą, kminkiem i bazylią, Smażone Zielone Pomidory, oraz Smażone Zielone Pomidory dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Wygląda to na dużo pracy, ale tak naprawdę nie jest. wszystko, co musisz zrobić, to ustawić się na sukces! Najpierw wyłożyć blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi lub papierem pergaminowym. Ustaw nad nim regał chłodzący. Tu wylądujecie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Następnie, za pomocą rąk, rozerwać burrata na kawałki wielkości kęsa (1 na plaster tomatillo), i ustawić je na talerzu. Doprawić odrobiną soli i pieprzu. Pokrój limonkę w kliny, aby łatwo było ją wycisnąć na szczycie całości na końcu; trzymaj też pod ręką Bazyl. Odłóż je na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
BurrataBurrata
BazyliaBazylia
WapnoWapno
4
Aby zrobić olej z kminku: na bardzo małej patelni (żeliwnej, jeśli ją masz), rozgrzej oliwę z oliwek, aż prawie się pali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
KminekKminek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj nasiona kminku. (Nasiona powinny skwierczeć, gdy trafią w olej! Jeśli nie, twój olej nie jest wystarczająco gorący.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
NasionaNasiona
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Gotuj, obracając patelnię co jakiś czas, aż nasiona kminku przyciemnią kolor (nie pozwól im się spalić!). Gdy tylko ciemnieją, wlej olej do małej miski i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
PatelniaPatelnia
7
Następnie chwyć dużą patelnię (ponownie żeliwo jest niesamowite) i ustaw ją na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać olej rzepakowy. Miej na niego oko podczas konfigurowania stacji pogłębiania (jeśli zacznie palić, zdejmij go z ciepła, aby się ochłodzić).
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RzepakowyOlej Rzepakowy
9
Maślankę wlać do naczynia o płaskim dnie i doprawić odrobiną soli i pieprzu. W innej misce o podobnym kształcie, ubić razem mąkę kukurydzianą, mąkę, garam masala i pieprz cayenne. Doprawić również szczyptą soli i pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Garam MasalaGaram Masala
MaślankaMaślanka
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Aby sprawdzić, czy olej jest gorący, wrzuć szczyptę mieszanki mąki kukurydzianej na patelnię. Jeśli to skwierczy entuzjastycznie na Ciebie, nadszedł czas, aby przejść!
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Obie strony plasterka tomatillo zanurzyć w maślance. Następnie, używając drugiej ręki (aby uniknąć "pazura"), pogłębiaj ją w mieszaninie mączki kukurydzianej. Otrząśnij nadmiar mąki kukurydzianej i wrzuć ją do oleju. Powtórz z jak najwięcej plasterków, jak można zmieścić się na patelni bez przepełnienia. Zanim umieścisz ostatni kawałek na patelni, prawdopodobnie nadejdzie czas, aby odwrócić pierwszy. Powinien być lekko złoty, ale nie miękki. Gotować jeszcze minutę lub tak, a następnie usunąć do pergaminu wyłożonej blachy do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
Mąka KukurydzianaMąka Kukurydziana
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PatelniaPatelnia
1
Połóż Tomatillo na talerzu. Na wierzch każdego z nich kawałek burraty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Bez łupin, Przekrojone Na PółPomidory, Bez łupin, Przekrojone Na Pół
BurrataBurrata
2
Skropić te szczenięta odrobiną oleju z kminku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej W InfuzjiOlej W Infuzji
KminekKminek
3
Na wierzch posypać bazylią i zakończyć wyciśnięciem soku z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
BazyliaBazylia
4
Podaj swoje fantazyjne spodnie smażone zielone piękności natychmiast!
5
Połącz laski cynamonu, całe goździki, zielone strąki kardamonu i czarne strąki kardamonu w młynku do przypraw/kawy i zmiel, aż będzie dobrze. Przechowuj masalę w hermetycznym pojemniku z dala od bezpośredniego światła słonecznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon CzarnyKardamon Czarny
Kardamon ZielonyKardamon Zielony
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Goździki CałeGoździki Całe
KawaKawa
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn