Smażone warzywa i pikantne Tofu
Smażone warzywa i pikantne Tofu wymaga około 13 minut od początku do końca. Na 1,14 zł za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 4. Jedna porcja zawiera 148 kalorii, 8G białka, oraz 10 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis z moich przepisów wymaga pieprzu, cukinii, soli i pikantnego tofu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Spróbuj Pikantne Smażone Letnie Warzywa, Chrupiące sajgonki z pikantnym Tofu, warzywami i prażonymi orzechami, oraz Smażone na patelni Tofu z pikantnym sosem z trawy cytrynowej (Tofu Nuong Xa) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść tofu na kilku warstwach wytrzymałych ręczników papierowych. Przykryć tofu dodatkowymi ręcznikami papierowymi; delikatnie wycisnąć wilgoć.
Pokrój tofu w kostkę 1/2 cala.
W średniej misce wymieszać 1 łyżkę oleju i kolejne 4 składniki. Odstawić.
Rozgrzać pozostały 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj tofu, cukinia, i papryka; stir-fry 8 do 10 minut lub aż tofu jest rumiane i warzywa są chrupiące-przetargu.
Dodać mieszaninę oleju; gotować 1 minutę, delikatnie mieszając.
Podawać z cytrynowymi klinami, w razie potrzeby.
Skróć czas przygotowania posiłku, używając słoików, wstępnie obranych ząbków czosnku zamiast obierania ich samemu. Poszukaj ich w sekcji produktów chłodniczych w supermarkecie.