Smażone Udka Z Kurczaka I Herbatniki
Smażone udka z kurczaka i herbatniki wymagają z grubsza 1 godzina i 5 minut od początku do końca. To danie główne ma 1305 kalorii, 55g białka, oraz 82g tłuszczu na porcję. Na 2,44 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów Południowej żywności. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Smażone Udka Z Kurczaka I Herbatniki, Smażone udka z kurczaka z serową kaszą, oraz Maślanka Marynowane Głęboko Smażone Udka Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Udka z kurczaka posypać solą i 2 dodatkami.
Ubij razem 1 szklankę maślanki i 1 jajko w dużej misce; dodaj kurczaka, rzucając na płaszcz.
Wlać olej na głębokość 1 cala do dużej żeliwnej patelni; ogrzać do 32
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu; kurczak pogłębiać w mące, wytrząsając nadmiar. Smażyć kurczaka, w 2 partiach, 5 do 6 minut z każdej strony lub do złotego koloru i gotowe.
Odcedzić na stojaku drucianym nad ręcznikami papierowymi i ogrzać.
Mąkę chlebową i kolejne 4 składniki połączyć w dużej misce.
Umieść masło w kostkach w plastikowej torbie do zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Zamrozić mieszaninę mąki i masła oddzielnie 10 minut lub do dobrze schłodzone.
Ubij razem 1 1/2 szklanki maślanki i 1 jajko w małej misce.
Schłodzone masło pokroić w mieszaninę mąki blenderem lub widelcem do kruchości.
Dodać mieszaninę maślanki, mieszając tylko do momentu zwilżenia suchych składników.
Ciasto wyłożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię i lekko zagnieść 3 do 4 razy. Pat lub roll ciasta do 1-cal grubości; pokroić na 8 kwadratów, i umieścić na pergaminie wyłożone blachy do pieczenia.
Piec w 450 przez 15 do 16 minut lub do złotego koloru. Podziel herbatniki; wypełnij każdy z 1 ugotowanym udem kurczaka i pożądanymi dodatkami.