Smażone topinambur w maśle szałwiowym
Need a bezglutenowe, pierwotne, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawki? Smażone na patelni topinambur w maśle szałwiowym może być ogromny przepis, aby spróbować. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 151 kalorii, 2G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka pietruszki, oliwy z oliwek, sok z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 22%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Smażone topinambur w maśle szałwiowym, Przegrzebki z topinamburem i masłem cytrynowym, oraz Karczoch Jerozolimski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozpuścić 1 łyżkę masła z oliwą z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj Topinambur i połowę szałwii.
Posypać solą i pieprzem. Sauté aż brązowy i po prostu zaczyna mięknąć, obracając często, o 10 protokół. Używając łyżki szczelinowej, przenieść Topinambur do płytkiej miski do serwowania.
Dodać pozostałe 2 łyżki masła i szałwii na patelni; smażyć, aż szałwia ciemnieje i zaczyna chrupać, o 30 sekund.
Dodać sok z cytryny; dusić 1 minutę.
W misce wlać masło cytrynowo-szałwiowe do topinamburu, podrzucając do płaszcza. Doprawić solą i pieprzem.
Posypać natką pietruszki.