Smażone tofu o smaku pomarańczowym z kasztanami wodnymi

Smażone tofu o smaku pomarańczowym z kasztanami wodnymi
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, brązowy cukier, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy z tofu, brokułami i kasztanami wodnymi, Woda Smakowa, oraz Szparagi i kasztany wodne.

Instrukcje

1
W przypadku kasztanów wodnych: w woku podgrzać około 2 łyżeczek oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać czosnek i cebulę. Gdy czosnek staje się lekko złoty, smażyć pokrojone w plasterki kasztany wodne. Gdy kolor jest półprzezroczysty i błyszczący, doprawić solą morską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
świeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smakuświeżo Starty Ser Pecorino-Romano Lub Do Smaku
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
3
Dodać około 1/2 szklanki soku pomarańczowego i łyżeczkę brązowego cukru. Gotować przez około 3-4 minuty. Kasztany wodne powinny być delikatne, ale nadal twarde.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania KokosówWoda Kokosowa Lub Mleko *patrz Uwaga Dotycząca Pękania Kokosów
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
1
Wymieszaj skrobię z tapioki, sos sojowy, pozostały brązowy cukier, ketchup, pastę pomidorową, sos czosnkowy chili, ocet, 2/3 szklanki wody i sos czosnkowy chili. Zestaw aside.In ten sam wok, mżawka około 1 łyżeczki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, OdsączonePokrojone W Plasterki Krążki Ostrej Papryki, Odsączone
Skrobia Z TapiokiSkrobia Z Tapioki
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Opakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie PlasterkiOpakowanie Szynki Delikatesowej Pokrojonej W Cienkie Plasterki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
2
Dodać mielony świeży imbir i gotować przez około 1-2 minut, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Imbirświeży Imbir
3
Dodaj pozostały sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
4
Dodaj mieszaninę tapioki i stale mieszaj, aby zapobiec przyklejaniu się skrobi do dna woka. Stale mieszaj bulion, ponieważ bardzo szybko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
TapiokaTapioka
SkrobiaSkrobia
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
1
Spuścić płyn z tofu. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój blok tofu na 1-calowe kawałki grubości. Oddzielić pieces.In inną patelnię, podgrzać pozostały olej przez około 2 minuty. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzewaj oleju; w przeciwnym razie tofu będzie zbyt rumiane i żucia. Po prostu trzymaj się lekko skaczących bąbelków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Dodaj tofu jeden kawałek na raz, upewniając się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 2 protokół; tofu zacznie pop i zwiększyć objętość. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Podnieś każdy kawałek Tofu z drewnianymi pałeczkami z jak najmniej oleju, jak to możliwe i natychmiast zanurzyć tofu w sosie o smaku pomarańczowym. Tofu natychmiast się opróżni. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki tofu są gotowe. Finisz sokiem z limonki, kolendrą i czarnym pieprzem. Dobrze rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos
3
Podawać na łóżku z rozdrobnionej kapusty pekińskiej ze smażonym, czosnkowym smażonym brązowym ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta PekińskaKapusta Pekińska
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4
Dekoruj paskami pomarańczowych skórek.Jedz pałeczkami!
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na NosGalaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1porcja startego parmezanu6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou6 średnich gruszek Bartlett lub D'Anjou5Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreopokrojone w plasterki krążki ostrej papryki, odsączonepokrojone w plasterki krążki ostrej papryki, odsączone1porcja startego parmezanu1 łyżka zielonej cebulki, pokrojonej na kawałki o długości 2,5 cm1 łyżka zielonej cebulki, pokrojonej na kawałki o długości 2,5 cm1porcja startego parmezanuposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukierposypki w różnych kolorach lub kolorowy cukier1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoświeży imbirświeży imbir12 3/4 szklanki całych migdałów, ze skórką i uprażonychmrożone wegetariańskie kruszone mięsomrożone wegetariańskie kruszone mięso1porcja startego parmezanuopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterkiopakowanie szynki delikatesowej pokrojonej w cienkie plasterki1porcja startego parmezanulekko rozgniecione awokado Hasslekko rozgniecione awokado Hass4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbitekotlety wieprzowe, rozdrobnione i cienko rozbite3Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1warzywo (np. szpinak)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta7Spód: okruszki z herbatników grahamskrobia z tapiokiskrobia z tapioki340papryka habaneropakiet firma tofupakiet firma tofu1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cmpasternak, obrany i pokrojony na kawałki o grubości 1,25 cm283papryka habaneroKASZTANY JADALNE SłodkowodneKASZTANY JADALNE Słodkowodne1małecebula białacebula biała
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn