Smażone tofu o smaku pomarańczowym z kasztanami wodnymi
Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,28 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 8G białka, oraz 13g tłuszczu. 5 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, brązowy cukier, ketchup i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Rozkosz Buddy z tofu, brokułami i kasztanami wodnymi, Woda Smakowa, oraz Szparagi i kasztany wodne.
Instrukcje
W przypadku kasztanów wodnych: w woku podgrzać około 2 łyżeczek oleju.
Dodać czosnek i cebulę. Gdy czosnek staje się lekko złoty, smażyć pokrojone w plasterki kasztany wodne. Gdy kolor jest półprzezroczysty i błyszczący, doprawić solą morską.
Dodać około 1/2 szklanki soku pomarańczowego i łyżeczkę brązowego cukru. Gotować przez około 3-4 minuty. Kasztany wodne powinny być delikatne, ale nadal twarde.
Wymieszaj skrobię z tapioki, sos sojowy, pozostały brązowy cukier, ketchup, pastę pomidorową, sos czosnkowy chili, ocet, 2/3 szklanki wody i sos czosnkowy chili. Zestaw aside.In ten sam wok, mżawka około 1 łyżeczki oleju.
Dodać mielony świeży imbir i gotować przez około 1-2 minut, aż pachnące.
Dodaj pozostały sok pomarańczowy. Doprowadzić do wrzenia.
Dodaj mieszaninę tapioki i stale mieszaj, aby zapobiec przyklejaniu się skrobi do dna woka. Stale mieszaj bulion, ponieważ bardzo szybko zgęstnieje.
Spuścić płyn z tofu. Osuszyć ręcznikiem papierowym. Pokrój blok tofu na 1-calowe kawałki grubości. Oddzielić pieces.In inną patelnię, podgrzać pozostały olej przez około 2 minuty. Kluczem do dobrego smażonego tofu jest uzyskanie małych pęcherzyków, gdy tofu ma kontakt z olejem. Nie przegrzewaj oleju; w przeciwnym razie tofu będzie zbyt rumiane i żucia. Po prostu trzymaj się lekko skaczących bąbelków.
Dodaj tofu jeden kawałek na raz, upewniając się, że kawałki tofu nie dotykają się nawzajem. Obniż temperaturę do średniej. Gotować przez 2 protokół; tofu zacznie pop i zwiększyć objętość. Odwróć każdy kawałek i gotować o minutę dłużej. Podnieś każdy kawałek Tofu z drewnianymi pałeczkami z jak najmniej oleju, jak to możliwe i natychmiast zanurzyć tofu w sosie o smaku pomarańczowym. Tofu natychmiast się opróżni. Powtarzaj, aż wszystkie kawałki tofu są gotowe. Finisz sokiem z limonki, kolendrą i czarnym pieprzem. Dobrze rzucaj.
Podawać na łóżku z rozdrobnionej kapusty pekińskiej ze smażonym, czosnkowym smażonym brązowym ryżem jaśminowym.
Dekoruj paskami pomarańczowych skórek.Jedz pałeczkami!