Smażone ryby z frytkami ze słodkich ziemniaków i pikantnym majonezem

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu amerykańskich przepisów, więc daj smażone ryby z frytkami ze słodkich ziemniaków i pikantnym majonezem spróbować. Ten przepis służy 4. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 1007 kalorii, 25g białka, oraz 75 g tłuszczu na porcję. Na 4,68 zł / porcja, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Sprawdza się jako danie główne. Mieszanka ząbków czosnku, olej roślinny, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%. Spróbuj Smażony Sum z pikantną sałatką i frytkami ze słodkich ziemniaków, Frytki ze słodkich ziemniaków z majonezem Tahini, oraz Ryba pieczona w piecu i frytki ze słodkich ziemniaków dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W przypadku majonezu: w blenderze połącz wszystkie składniki i przetworz do uzyskania gładkiej konsystencji. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni F. w dużej żeliwnej patelni, patelni lub holenderskim piekarniku, rozgrzać olej roślinny na średnim ogniu do 350 stopni F.
W międzyczasie obrać słodkie ziemniaki i pokroić wzdłuż na 1/2-calowe deski.
Przetnij deski wzdłuż na paski 1/2 cala.
Umieścić paski w gorącej wodzie z octem, podczas gdy olej kończy ogrzewanie. Ułóż talerz papierowymi ręcznikami i odstaw na bok.
Po podgrzaniu oleju odcedzić frytki i dokładnie osuszyć ręcznikami papierowymi.
Dodaj 1/3 frytki na olej i gotować, aż rumiane i gotowane przez, o 4 do 5 protokół.
Frytki wyjąć do ręczników papierowych łyżką szczelinową i natychmiast doprawić solą koszerną. Powrót oleju do 350 stopni F i powtórzyć z pozostałymi frytkami. Trzymaj w piekarniku, aż ryba będzie gotowa.
Dla ryb: odtłuścić olej do czyszczenia, a następnie powrócić do pieca na średnim poziomie i doprowadzić do 350 stopni F. ryba osuszyć ręcznikami papierowymi, a następnie pokroić w paski 1/2 cala; odstawić. W dużej misce ubij razem mąkę, sól, cayenne i pieprz dobrze połączone.
Dodaj sodę klubową i krótko ubijaj, aż powstanie ciasto (może zostać kilka grudek.
Wszystkie ryby umieścić w cieście i dokładnie wymieszać.
Wyjąć 8 kawałków ryby z ciasta, strząsnąć nadmiar ciasta, i smażyć, mieszając od czasu do czasu, aż złoty i ryby jest po prostu gotowane przez, O 2 do 3 protokół. (Aby sprawdzić, czy ryba jest gotowana, otwórz 1 kawałek i upewnij się, że mięso jest białe w całym.)
Przełóż rybę łyżką szczelinową do ręczników papierowych, aby osuszyć. Powrót oleju do 350 stopni F i powtórzyć z pozostałymi rybami.
Podawać natychmiast z frytkami i majonezem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które można spróbować jest Alzacja Willm Pinot Gris Reserve. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.