Smażone plantany z kokosem
Smażone plantany z kokosem mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 377 kalorii, 2G białka, oraz 30 g tłuszczu. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. 73 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz cukier, kokos, mleko kokosowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Miód czosnek masło krewetki w mleku kokosowym ze smażonymi Plantanami, Smażone Plantany, oraz Smażone plantany ze słodkim upałem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść mąkę, kokos, cukier, sól i mleko kokosowe w misce i ubijaj, aż będzie gładka. Odstawić na co najmniej 1/2 godziny na odpoczynek, ale nie więcej niż 2 godziny.
Gdy jest gotowy do smażenia, napełnij średni rondel olejem na głębokość 3 cali i podgrzej olej do 177°.
Obrać banany lub plantany i pokroić w zapałki, o długości około 3 cali i szerokości 1/3. Ćwiartowanie bananów lub plantanów w środku działa dobrze.
Obficie pokryć banany lub plantany w cieście. Ponieważ ciasto będzie bardzo grudkowate z dodatkiem płatków kokosowych, może być konieczne użycie palców lub pałeczek, aby uzyskać równomierną powłokę.
Delikatnie spuścić do gorącego oleju i smażyć przez około 2 minuty z każdej strony, w sumie około 4 minut.
Przesmażone kawałki przenieść do stojaka i odsączyć nadmiar oleju.
Podawać natychmiast, podczas gdy wnętrze jest gorące i kremowe.