Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem

Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem
Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 586 kalorii, 35g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 6,66 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 58 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz mango, szalotki, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Smażone Mahi-Mahi z szafranowym Risotto i sosem Mango są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Połącz ryż i wodę razem w dużym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć garnek. Gotować ryż przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
GarnekGarnek
3
Do sosu: Mango obrać i pokroić miąższ z dołu. Pokroić w kostkę mięso mango.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
SOSSOS
4
W dużej misce wymieszać ocet, olej i sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w mango, kolendra, czosnek, i imbir. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
OcetOcet
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Podgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię saute na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Filety rybne natrzeć olejem, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety RybneFilety Rybne
PieprzPieprz
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
7
Umieść na gorącej patelni i zapiekać na złoty kolor z 1 strony, 3 do 4 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Odwróć ryby i gotować, aż gotowane przez, inny 3 do 4 protokół. Uważaj, aby nie rozgotować ryby. Będziesz wiedział, że ryba jest skończona, kiedy mięso wróci.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
9
Rybę wyjąć na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
10
Kiedy ryż jest gotowane, puch go widelcem i delikatnie wymieszać w kolendry i szalotki. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
KolendraKolendra
RyżRyż
SólSól
11
Umieść kopiec ryżu na każdym talerzu. Top z mahi-mahi. Łyżka sosu mango na każdym filecie i top z posiekaną szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mahi MahiMahi Mahi
Zielona CebulaZielona Cebula
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
SOSSOS
RyżRyż
12
Skropić płyn z sosu mango wokół ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
SOSSOS
RyżRyż

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia41
Magazyn