Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem
Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie przepis z 4 porcjami. To danie główne ma 586 kalorii, 35g białka, oraz 29g tłuszczu na porcję. Na 6,66 zł / porcja, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 58 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz mango, szalotki, ocet ryżowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć olej z pestek winogron, można podążać za tym daniem głównym z Truskawkowa Kruszonka jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest świetne. Smażone Mahi-Mahi z sosem Mango i pachnącym ryżem, Smażone Mahi Mahi z grillowaną salsą Mango-ananasową, Zielonym ryżem i czarną fasolą, oraz Smażone Mahi-Mahi z szafranowym Risotto i sosem Mango są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz ryż i wodę razem w dużym rondlu.
Umieścić patelnię na średnim ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i przykryć garnek. Gotować ryż przez 20 minut.
Do sosu: Mango obrać i pokroić miąższ z dołu. Pokroić w kostkę mięso mango.
W dużej misce wymieszać ocet, olej i sok z limonki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać w mango, kolendra, czosnek, i imbir. Odstawić.
Podgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię saute na średnim ogniu.
Filety rybne natrzeć olejem, solą i pieprzem.
Umieść na gorącej patelni i zapiekać na złoty kolor z 1 strony, 3 do 4 minut.
Odwróć ryby i gotować, aż gotowane przez, inny 3 do 4 protokół. Uważaj, aby nie rozgotować ryby. Będziesz wiedział, że ryba jest skończona, kiedy mięso wróci.
Kiedy ryż jest gotowane, puch go widelcem i delikatnie wymieszać w kolendry i szalotki. Doprawić solą, do smaku.
Umieść kopiec ryżu na każdym talerzu. Top z mahi-mahi. Łyżka sosu mango na każdym filecie i top z posiekaną szalotki.
Skropić płyn z sosu mango wokół ryżu.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.
![Mark West Pinot Grigio]()
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.