Smażone krążki cebuli z mąki kukurydzianej
Krążki cebuli smażone w mące kukurydzianej wymagają około 1 godziny i 5 minut od początku do końca. Z tego przepisu składa się 6 porcji zawierających 1603 kalorie, 7 g białka i 161 g tłuszczu każda. Za 97 centów za porcję ten przepis pokrywa 16% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka maślanki, oleju roślinnego, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Ten przepis wypróbowało i polubiło 13 osób. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 53%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Krążki cebulowe smażone z mąki kukurydzianej, Krążki cebulowe z mąki kukurydzianej i Krążki cebulowe ze słodkiej mąki kukurydzianej.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Obierz cebulę, pokrój ją w plasterki o grubości od 1/2 do 3/4 cala i podziel na pierścienie.
Połącz maślankę, 1 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżeczkę pieprzu w średniej misce.
Dodaj krążki cebuli, dobrze wymieszaj i pozostaw do marynowania na co najmniej 15 minut. (Kierążki cebuli mogą pozostać w maślance przez kilka godzin.) W osobnej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, 1 łyżeczkę soli i 1/2 łyżeczki pieprzu. Odłożyć na bok.
Kiedy będziesz gotowy do smażenia krążków cebuli, rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Wyłóż blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi.
Rozgrzej olej do 350 stopni F w dużym garnku lub holenderskim piekarniku. (Termometr cukierniczy przymocowany z boku garnka pomoże ci utrzymać odpowiednią temperaturę.) Pracując partiami, wyjmij trochę cebuli z maślanki i obtocz je w mieszance mąki. Wrzucać na rozgrzany olej i smażyć przez 2 minuty na złoty kolor, raz przewracając szczypcami. Nie tłocz ich!
Gotowe krążki cebuli ułóż na blasze do pieczenia, posyp obficie solą i trzymaj w ciepłym piekarniku do czasu smażenia kolejnej porcji. Kontynuuj smażenie krążków cebuli i umieszczanie ich w ciepłym piekarniku, aż wszystkie cebule się zesmażą. Pozostaną chrupiące w piekarniku do 30 minut.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do krążków cebulowych. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Perrier-Jouet Grand Brut. Recenzentom podoba się to z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 57 dolarów za butelkę.
![Perrier-Jouet Grand Brut]()
Perrier-Jouet Grand Brut
Uderzająca świeżość i żywotność kwiatowych i owocowych zapachów (żółtych owoców i świeżych owoców) zakorzenia się, zanim ustąpią subtelnym nutom wanilii i masła, nadając winu owocowy i spójny charakter. Najpierw pojawiają się nuty śliwki wiśniowej, cytryny i bergamotki, następnie ustępują miejsca kwiatom drzew owocowych, takich jak limonka i wiciokrzew. Następnie pojawiają się nuty masła, magdalenki i cukru waniliowego. Trwałe nuty grejpfruta, białych brzoskwiń, zielonych gruszek, jabłoni i zielonych orzechów laskowych dopełniają smaku.