Smażone kotlety wieprzowe z kurczakiem i grubym chutneyem gruszkowym

Smażone kotlety wieprzowe z kurczakiem i grubym chutneyem gruszkowym
Smażone kotlety wieprzowe z kurczakiem i chutneyem z grubej gruszki to danie główne dla 6 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 52 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 723 kalorie. Za 2,4 dolara za porcję ten przepis pokrywa 32% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis polubiło 33 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką imbir, złote rodzynki, tłuszcz roślinny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 10 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 81%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Kotlety wieprzowe smażone z kurczakiem i ostrym chutneyem gruszkowym, Kotlety wieprzowe z chutneyem gruszkowym i Kotlety wieprzowe w sosie klonowym z chutneyem gruszkowym.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozpuść tłuszcz na głębokiej patelni, aż osiągnie około 1-calowy brzeg patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond JoyPosiekane Batoniki Kokosowe Wielkości Kęsa, Takie Jak Almond Joy
3
Podgrzej do 360 stopni F.
4
Podczas podgrzewania tłuszczu dopraw kotlety schabowe solą i pieprzem z obu stron, odłóż na bok. W płytkiej misce ubij jajka, 1 łyżkę wody, pieprz cayenne i 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu. W papierowej torbie wymieszaj mąkę i skrobię kukurydzianą. Kotlety schabowe obtocz w mieszance jajecznej, przenieś do papierowej torby i potrząsaj, aż pokryją się nimi. Smażyć kotlety wieprzowe na złoty kolor, około 4 do 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Oleju Do Podsmażenia2 łyżki Oleju Do Podsmażenia
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku1/4 Szklanki żelatyny Brzoskwiniowej, Morelowej Lub Pomarańczowej W Proszku
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
SkracanieSkracanie
1 1/2 Szklanki 1/2-calowych Kawałków Fasolki Szparagowej1 1/2 Szklanki 1/2-calowych Kawałków Fasolki Szparagowej
4 Cienkie Plasterki Twardego Salami, Pokrojone W Julienne4 Cienkie Plasterki Twardego Salami, Pokrojone W Julienne
1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej1/2-calowe Kawałki Fasolki Szparagowej
4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej4 Uncje Niesolonego Masła (1 Sztyft) W Temperaturze Pokojowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowo Miętowe Paszteciki Z Bitą śmietaną I Polewą W CzekoladzieDodatkowo Miętowe Paszteciki Z Bitą śmietaną I Polewą W Czekoladzie
5
Przełożyć na papierowy ręcznik do odsączenia. (Trzymaj kotlety schabowe w ciepłym piekarniku, jeśli nie jest możliwe ugotowanie ich w całości na raz.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu1/4 Szklanki Sosu Sojowego 1 łyżka Prażonych Nasion Sezamu
6 Kęsów Czarnej Lukrecji6 Kęsów Czarnej Lukrecji
6
W średnim rondlu rozpuść masło na średnim ogniu i smaż gruszki przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowo Bita śmietana I Miętowe Paszteciki W CzekoladzieDodatkowo Bita śmietana I Miętowe Paszteciki W Czekoladzie
GruszkaGruszka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ
7
Dodać pozostałe składniki oprócz soli i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Zmień ogień na średni i gotuj, aż zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając, około 45 minut. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Duże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na PółDuże Pomidory śliwkowe (około, Przekrojone Wzdłuż Na Pół
8
Zdejmij z ognia i podawaj ze smażonymi kotletami wieprzowymi z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Kolosalne KrewetkiKolosalne Krewetki

Polecane wino: Pinot Noir, Chardonnay, Riesling

Kotlety schabowe można łączyć z Pinot Noir, Chardonnay i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda miodowa lub jabłka, a pinot noir to ogólnie bezpieczny wybór do dań wieprzowych. Możesz spróbować MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,3 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Ranczo MacMurray Rosyjska rzeka Pinot Noir
Nasze Pinot Noir MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley otwiera się aromatami lawendy i jeżyny, które ustępują smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabisty posmak, otoczony subtelnymi nutami dębu dojrzewającego w beczce.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia26
Magazyn