Smażone Karczochy Garlickie
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przystawek? Smażone karczochy Garlicky może być ogromny przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 9. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 11g białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz ząbki czosnku, sól, wodę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 91%. Spróbuj Garlicky Smażone Grzyby, Garlicky Kapusta Smażona, oraz Garlicky Sauteed Swiss Chard dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odetnij łodygę każdego karczocha do 1 cala podstawy; Odrzuć łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dno.
Każdy karczoch przeciąć poziomo na pół.
Usuń puszysty Ostropest od spodu łyżką.
Każde dno karczocha pokroić na ćwiartki; ćwiartki karczocha umieścić w wodzie cytrynowej.
Ćwiartki karczocha umieścić w średnim rondlu; przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; dusić 15 minut lub do miękkości.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj karczoch ćwiartki i czosnek; smażyć 2 protokół.
Dodać grzyby; przykryć i gotować 2 minuty lub aż grzyby będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Wyjąć z ognia i wymieszać z natką pietruszki, solą i pieprzem.