Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois
Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois może być tylko bezmleczny i pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 4 porcje z 784 kalorii, 25g białka, oraz 57g tłuszczu każdy. Za 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Jeśli masz pod ręką liście pietruszki, jajko, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 58%. Spróbuj Smażone kalmary z majonezem Peperoncini, Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu, oraz Majonez Anchois dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W robocie kuchennym połącz jajko, anchois, sok z cytryny, pietruszkę i cayenne. Mieszaj do uzyskania gładkości. Przy pracującym silniku powoli dodawaj olej, aby zrobić majonez.
Przełóż sos do miski i wstaw do lodówki, szczelnie przykryty, do 2 dni, aż będzie gotowy do podania.
Pokrój kalmary na 1/4-calowe pierścienie. Jeśli macki są duże, przekrój je na pół lub ćwiartki wzdłuż. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Wlej olej do 3-litrowego rondla z grubym dnem, o prostych bokach, o średnicy około 8 cali. Aby olej nie bulgotał podczas smażenia kalmarów, patelnia nie powinna być pełna więcej niż 1/3.
Rozgrzej olej do 360 stopni F na termometrze do głębokiego tłuszczu. (aby sprawdzić temperaturę bez termometru, wrzuć do oleju mały kawałek chleba wielkości grzanki. Powinien natychmiast wypłynąć na powierzchnię i lekko zrumienić się w ciągu około 45 sekund.)
Połącz mąkę i okruchy krakersów graham w misce. Podziel kalmary na 2 lub 3 partie, aby ułatwić smażenie. Wrzuć każdą partię do mieszanki mąki, aby równomiernie pokryć. Wstrząśnij kalmarami w sitku, aby zrzucić nadmiar powłoki. Za pomocą szczypiec lub łyżki cedzakowej delikatnie opuść każdą partię kalmarów do gorącego oleju i smaż na złoty kolor przez około 2 minuty.
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych.
Posyp solą. Ugotowane kalmary można utrzymywać w cieple w niskim piekarniku podczas kontynuowania. Sprawdź temperaturę oleju (360 stopni F) i powtórz z pozostałymi kalmarami.
Podawać na gorąco ze schłodzonym majonezem sardeli.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Smażone kalmary naprawdę dobrze komponują się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Viva Diva Moscato Colada. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
![Viva Diva Moscato Colada]()
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.