Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois

Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois
Smażone kalmary z pikantnym majonezem anchois może być tylko bezmleczny i pescatarian przepis, którego szukałeś. Ten przepis zawiera 4 porcje z 784 kalorii, 25g białka, oraz 57g tłuszczu każdy. Za 5,67 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Tylko kilku osobom bardzo spodobał się ten hor d ' oeuvre. 2 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 20 minut. Jeśli masz pod ręką liście pietruszki, jajko, sól koszerną i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 58%. Spróbuj Smażone kalmary z majonezem Peperoncini, Tatsutage smażony kurczak z pikantnym majonezem Yuzu, oraz Majonez Anchois dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W robocie kuchennym połącz jajko, anchois, sok z cytryny, pietruszkę i cayenne. Mieszaj do uzyskania gładkości. Przy pracującym silniku powoli dodawaj olej, aby zrobić majonez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Przełóż sos do miski i wstaw do lodówki, szczelnie przykryty, do 2 dni, aż będzie gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Pokrój kalmary na 1/4-calowe pierścienie. Jeśli macki są duże, przekrój je na pół lub ćwiartki wzdłuż. Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
4
Wlej olej do 3-litrowego rondla z grubym dnem, o prostych bokach, o średnicy około 8 cali. Aby olej nie bulgotał podczas smażenia kalmarów, patelnia nie powinna być pełna więcej niż 1/3.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Rozgrzej olej do 360 stopni F na termometrze do głębokiego tłuszczu. (aby sprawdzić temperaturę bez termometru, wrzuć do oleju mały kawałek chleba wielkości grzanki. Powinien natychmiast wypłynąć na powierzchnię i lekko zrumienić się w ciągu około 45 sekund.)
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzankiGrzanki
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Połącz mąkę i okruchy krakersów graham w misce. Podziel kalmary na 2 lub 3 partie, aby ułatwić smażenie. Wrzuć każdą partię do mieszanki mąki, aby równomiernie pokryć. Wstrząśnij kalmarami w sitku, aby zrzucić nadmiar powłoki. Za pomocą szczypiec lub łyżki cedzakowej delikatnie opuść każdą partię kalmarów do gorącego oleju i smaż na złoty kolor przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Batony Heath (po 1,4 Uncji Każdy), Pokruszone3 Batony Heath (po 1,4 Uncji Każdy), Pokruszone
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
7
Wyjmij łyżką cedzakową i osusz na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
8
Posyp solą. Ugotowane kalmary można utrzymywać w cieple w niskim piekarniku podczas kontynuowania. Sprawdź temperaturę oleju (360 stopni F) i powtórz z pozostałymi kalmarami.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego2 Do 3 Litrów Oleju Arachidowego, Z Pestek Winogron Lub Innego Oleju Roślinnego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Podawać na gorąco ze schłodzonym majonezem sardeli.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Smażone kalmary naprawdę dobrze komponują się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Viva Diva Moscato Colada. Ma 4,9 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 11 dolarów.
Viva Diva Moscato Colada
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato nasycone naturalnym smakiem kokosa i ananasa. Kolor Jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekkimi nutami Moscato. Doskonały jako aperitif lub mieszanie z koktajlami.
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia21
Magazyn