Smażone kalmary z pieczonym czosnkiem i limonką Aïoli
Smażone kalmary z pieczonym czosnkiem i limonką Aïoli mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 417 kalorii. Ten bezmleczny i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 3,58 zł za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka soli, pieczonego czosnku i limonki aïoli, pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 73%. Spróbuj Pieczony czosnek i limonka Aïoli, Sałatka smażona kalmary z Kaparówkami i cytryną Aioli, oraz Pięć przypraw Smażone kalmary z sezamem i limonką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wytnij rurki kalmarów na pierścienie o grubości 1/4 cala; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Mąkę, sól i pieprz połączyć w płytkim naczyniu. Pierścienie pogłębiarki i macki, w partiach, w mieszaninie mąki.
Wlać olej na głębokość 2 cali do holenderskiego piekarnika; podgrzać do 36
Smaż kalmary, partiami, 2 minuty lub do złotego koloru; odcedzić na ręcznikach papierowych.
Podawać natychmiast z prażonym czosnkiem i limonkowym Aoli.
Uwaga: możesz użyć mrożonych i pokrojonych kalmarów pakowanych bez macek.