Smażone Chmury: Gnoccho Fritto
Smażone chmury: Gnoccho Fritto może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 100 kalorii, 3G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 27 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka splash wody gazowanej, sól, mąka ciasto, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Pollo fritto per Chanukà (Hannukah Fried Chicken), Pollo fritto alla toscana (smażony kurczak po Toskańsku), oraz Chmury Kokosowe.
Instrukcje
Kopiec 3 1/2 szklanki mąki w środku dużej drewnianej deski do krojenia. Zrobić dobrze w środku mąki i dodać mieszaninę drożdży, stopionego masła i wody gazowanej. Za pomocą widelca zacznij włączać mąkę, zaczynając od wewnętrznej krawędzi studni.
W miarę poszerzania studni, wypychaj mąkę z podstawy Kopca, aby zachować kształt studni. Ciasto zbierze się, gdy połowa mąki zostanie włączona.
Zacznij ugniatać ciasto obiema rękami, używając dłoni. Gdy masz spójną masę, usuń ciasto z planszy, a następnie zeskrobać i wyrzucić resztki bitów. Lekko przełożyć płytę i kontynuować ugniatanie przez 6 minut. Ciasto powinno być elastyczne i trochę lepkie.
Umieść ciasto w lekko naoliwionej misce, przykryj i pozostaw na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Rozgrzać 4 cale oliwy z oliwek w głębokim garnku do 350 stopni F.
Zdjąć 1/2 wypoczętego i wyrośniętego ciasta i wałkiem do ciasta rozwałkować na prostokąt o grubości około 1/8 cala. Z kółkiem do pizzy pokroić ciasto na 4-calowe kwadraty. Smażyć je 3 na raz w gorącym oleju, aż nadmuchane i złocisty brązowy z obu stron.
Przenieś gorące chmury na papierowe ręczniki, aby odcedzić na 2 do 3 minut.
Podawać na ciepło z włoskimi wędlinami.