Smażona wątróbka i cebula z sosem ostrygowym
Smażona wątróbka i cebula z sosem ostrygowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 213 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jeśli masz wino ryżowe shaoxing, sos ostrygowy, sos sojowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wątróbka smażona z cebulą, Pikantna wątróbka smażona z cebulą, oraz Brokuły smażone w sosie ostrygowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sos ostrygowy, sos sojowy, wino i skrobię kukurydzianą w małej misce i ubijaj widelcem, aby połączyć. Odstawić.
Rozgrzać olej w woku na dużym ogniu, aż do palenia.
Dodać wątróbkę i smażyć, aż firma, ale wnętrze jest nadal bardzo różowy, 60 do 90 sekund.
Usuń wątrobę łyżką szczelinową i przenieś na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Odstawić.
Przywróć wok do wysokiej temperatury.
Dodaj szalotki i imbir, i smażyć aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać cebulę zmniejszyć ogień do średniej, i nadal mieszać smażyć, aż cebula będzie miękka i lekko karmelizowane, 5 do 7 minut.
Wątróbkę odstawić na wok i dodać mieszankę sosu. Szybko smażyć, aby zapobiec zbrylaniu się skrobi kukurydzianej. Wątróbkę smażyć, aż wnętrze będzie jeszcze różowe, ale już nie rzadkie, o 20 sekund dłużej.
Zdjąć z ognia i podawać natychmiast.