Smażona wołowina z brokułami i papryką
Smażona wołowina z brokułami i papryką może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 314 kalorii, 21g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Mieszanka stek flanka, brokuły, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest solidne. Spróbuj Smażone brokuły z papryką i nerkowcami, Mandarynka wołowina Stir Fry z papryką, oraz Szybkie smażenie wołowiny z papryką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek przeciąć na pół wzdłuż.
Pokrój każdą połowę ziarna w plastry o grubości 1/8 cala.
Połączyć wołowinę, sos sojowy, czosnek, i czarny pieprz; wrzucić dobrze. Przykryć i przechowywać w lodówce 30 minut.
Połączyć 1 1/2 łyżki wody, sos ostrygowy, i pokruszony czerwony pieprz w małej misce; odstawić.
Brokuły pokroić na różyczki. Łodygi brokułów obrać; pokroić łodygi po przekątnej w plastry o grubości 1/4 cala.
Podgrzać 1 łyżkę oleju rzepakowego w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszaninę wołowiny na patelni; gotować 3 minut lub aż wołowina jest rumiane, stale mieszając.
Przenieść mieszaninę wołowiny do miski.
Podgrzać pozostałą 1 łyżkę oleju rzepakowego na patelni na średnim ogniu.
Dodać brokuły; gotować 2 minuty, stale mieszając.
Dodać pozostałe 2 łyżki wody; gotować 1 minutę, stale mieszając.
Dodać paprykę; gotować 30 sekund, stale mieszając. Powrót mieszanki wołowiny do patelni. Wymieszać mieszaninę sosu ostrygowego; gotować, aż do całkowitego ogrzania.