Smażona wołowina i brokuły
Stir-Fry wołowina i brokuły może być dobry przepis, aby rozwinąć pole przepis dania głównego. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 544 kalorie, 35g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.18 za porcję. Jeśli masz olej roślinny, skrobia kukurydziana, różyczki brokuły, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać połówki nerkowca można śledzić to danie główne z Nerkowca Krucha jako deser. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 51 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 93%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Stir-Fry z wołowiną i brokułami, Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać wołowinę, sos sojowy, czosnek i piernik; odstawić. W małej misce, wymieszać składniki sosu z trzepaczką do dobrze wymieszać; odstawić.
W wok lub 12-calowej patelni, podgrzać 1 łyżkę oleju na dużym ogniu o 1 minutę.
Dodać mieszaninę wołowiny, rozbijając kępy wołowiny drewnianą łyżką; gotować 1 minutę bez mieszania. Stir-fry 1 do 2 minut lub aż wołowina jest rumiane wokół krawędzi.
Przenieść mieszaninę wołowiny do czystej miski.
Aby opróżnić wok, dodaj pozostałą 1 łyżkę oleju; podgrzać na dużym ogniu około 1 minuty.
Dodać brokuły i marchew; gotować 2 minuty, często mieszając.
Dodać 2 łyżki wody; przykryć i gotować 2 do 4 minut, mieszając od czasu do czasu, aż brokuły i marchew będą chrupiące-miękkie.
Powrót mieszanki wołowiny do wok.
Wymieszać ponownie mieszankę sosu z trzepaczką do rekombinacji; wlać do woka. Wymieszać do pokrycia mieszaniny z sosem. Gotować od 1 do 2 minut, od czasu do czasu mieszając, aż sos zgęstnieje.
Każdą porcję posypać nerkowcami.