Smażona ryba z kaszą Cheddar-tymianek
Smażona ryba z kaszą Cheddar-tymianek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 15,83 zł / porcja, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 4316 kalorii, 179g białka, oraz 378g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką mąkę, wodę, wapno i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Jajko Sadzone Na Boczku Kasza Cheddar, Cheddar kasza czosnkowa z jajkami sadzonymi, oraz Kasza z kiełbasą i cheddarem z jajkami sadzonymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś wodę, liście tymianku i płatki czerwonej papryki na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Dodać 3/5 szklanki kaszy i wymieszać. Zmniejsz ciepło do średnio niskiego i gotuj, aż kasza zgęstnieje, około 5 minut. Wymieszać starty ser cheddar w dwóch dodatkach, mieszając po każdym dodaniu, aż ser zostanie włączony. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przykryć i ogrzać.
Podzielić każdy filet na 3 do 4 sztuk. Każdy kawałek ryby doprawiamy solą i pieprzem.
Umieść jajka, mąkę i pozostałe 1/2 szklanki kaszy w oddzielnych talerzach lub płytkich miseczkach. Mąkę doprawić solą i pieprzem. Pracując jeden kawałek na raz, pogłębiać ryby w mące, wstrząsnąć, aby usunąć nadmiar, a następnie przenieść do jajka. Obróć, aby pokryć, pozwól, aby nadmiar kapał z powrotem na patelnię, a następnie przenieś do kaszy i obróć, aby pokryć.
Przełożyć na czysty talerz. Powtórz z pozostałymi rybami.
Rozgrzać olej w dużej frytkownicy, wok, lub holenderski piekarnik do 177°. ostrożnie dodać rybę i smażyć, obracając od czasu do czasu, aż złoty kolor brązowy i gotowane przez, o 4 minut w sumie. (Może być konieczna praca w dwóch partiach).
Podziel kaszę między 4 talerze, top z smażoną rybą i udekoruj kilkoma gałązkami kolendry i klinem limonki.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Fish sprawdza się bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jednym z win, które możesz spróbować, jest GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
![GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio]()
GIFFT Kathie Lee Gifford Pinot Grigio
GIFFT Pinot Grigio rozbrzmiewa żywą gruszką i tropikalnymi owocami, zrównoważoną przez wyraźną kwasowość i elegancko wyrafinowaną świeżość. To wino o aromatach dojrzałych owoców pestkowych i cytrusów prezentuje smaki melona, nektaryny i cytryny Meyera, które wykończą się lekkimi i orzeźwiającymi.