Smażona Pasta rybna z bakłażanem i kabaczkiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonej pasty rybnej z bakłażanem i squashem. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 15g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 2,13 zł za porcję. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka krewetek, cukinia squash, sos sojowy, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Smażona ryba faszerowana pastą Chilli, Smażone małże z pastą z Chili i fasoli, oraz Flaki smażone z pastą z fasoli Chili.
Instrukcje
Pokrój bakłażany na 1/2 cala szerokości przez 2 cale długie pałeczki. Przynieś 3-quart duży garnek wody do wrzenia i dodaj bakłażany. Blanszować 1 do 2 minut, aż bakłażan będzie miękki.
Usunąć wszelkie widoczne kości z ryby. Drobno posiekać rybę.
Dodać do robota kuchennego i pulsować przez 2 sekundy.
Dodaj krewetki i puls na 2 sekundy więcej.
Dodaj skrobię kukurydzianą, cukier, sól, pieprz, olej i zioła i pulse.
Dodaj resztę składników do pasty i pulsuj przez 1 sekundę dłużej. Pasta powinna być delikatna w konsystencji, ale nie całkowicie jednolita.
Podgrzać wok na dużym ogniu.
Dodaj 1 łyżkę oleju, czosnek i patyczki cukinii i smaż przez 30 sekund. Zawirować w 1 więcej łyżka oleju i dodać pastę rybną przez zaokrąglone łyżki, około 1 cal średnicy. Mieszaj, aby zapobiec przywieraniu. Gotować przez 30 sekund, następnie dodać bakłażana i smażyć przez 30 sekund więcej.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju.
Dodaj sos sojowy, cukier i olej chili do woka i wymieszaj.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Santa Margherita Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.