Smażona Lasagne Z Zielonych Pomidorów
Smażony zielony pomidor Lasagnan to Południowa hor d ' oeuvre. Ten przepis daje 8 porcji z 252 kalorii, 11g białka, oraz 15g tłuszczu każdy. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Udaj się do sklepu i podnieś masło, sól czosnkową, przyprawy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 97 osób próbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci smak domu. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, który jest solidny. Podobne przepisy to Smażony zielony pomidor Bl (A) t, Smażone Kanapki Z Zielonymi Pomidorami, oraz Smażony Parmezan Z Zielonego Pomidora.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz pierwsze siedem składników. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając.
Zdjąć z ognia; odstawić. Na dużej patelni na średnim ogniu rozpuść masło. Zanurz zielone plastry pomidora w mące; brązowy na patelni z obu stron.
Usuń ręczniki papierowe, aby spuścić. Łyżka 3/4 szklanki mieszanki pomidorów do natłuszczonej 13-calowej. x 9-w. naczynie do pieczenia. Na wierzch jedną trzecią zielonych pomidorów; posyp 2 łyżkami parmezanu. Powtórz warstwy dwa razy. Na wierzch z pozostałą mieszanką pomidorów i serem mozzarella.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do rozpuszczenia sera i sosu.
Odstaw na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Montepulciano, Sangiovese
Chianti, Montepulciano i Sangiovese to świetny wybór na Lasagne. Lasagne dobrze komponuje się ze średnim czerwonym winem o wyższej kwasowości. Sangiovese, Montepulciano i Chianti pasują do rachunku. Jednym z win, które można spróbować, jest Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum). Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (Magnum)
Aromaty wiśniowe i fioletowe, trwałe i zaokrąglone smaki przypraw i grzybów. Świetna struktura z elegancką finezją.Dobrze komponuje się z mięsami i sosami do makaronów mięsnych, drobiem i twardymi serami.