Smażona Cukinia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc spróbuj smażonej cukinii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.85 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wiele osób robiło ten przepis, a 180 mówiłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz jajka, parmezan, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest dobre. Spróbuj Smażona Cukinia, Smażone Kwiaty Cukinii, oraz Smażona Cukinia dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wlać wystarczającą ilość oleju do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 2 cale.
Rozgrzać olej na średnim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 350 stopni F.
Wymieszać 1 1/2 szklanki parmezanu, panko, i sól w średniej misce do mieszania.
Ubić jajka w innej średniej misce, aby wymieszać. Pracując partiami, zanurz cukinię w jajkach, aby całkowicie pokryć i pozwolić, aby nadmiar jajka kapał z powrotem do miski. Pokryć cukinię w mieszaninie panko, klepiąc, aby przylegać i całkowicie pokryć.
Ułożyć paski cukinii na blasze do pieczenia.
Gdy olej jest gorący, pracując partiami, smażyć kije cukinii, aż staną się złote, około 3 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś smażoną cukinię na ręczniki papierowe i osusz.
Usmażoną cukinię ułożyć na półmisku.
Posypać pozostałym parmezanem i podawać.