Smażenie Czosnkowo-Wieprzowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj smażyć czosnek-wieprzowina. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 356 kalorii, 24g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Na $2.95 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz baby bok choy, pastę chili-czosnkową, polędwicę wieprzową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać sos sojowy można śledzić to danie główne z Panna Cotta z sosem truskawkowo-Vin Santo jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Stek Sezamowy Stir Fry, Kurczak z brokułami Stir-Fry, oraz Wołowina i kapusta Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w małej misce. Wrzucić wieprzowinę z 1/4 mieszanki szklanki sosu w średniej misce, zastrzegając pozostałą mieszaninę sosu. Marynować 15 do 30 minut.
W międzyczasie przyciąć koniec korzenia bok choy. Pokrój białe łodygi; rozdrzyj lub pokrój duże liście na pół.
Podgrzewaj wok na dużym ogniu, aż kilka kropli wody natychmiast wyparuje. Zawirować 2 łyżeczki oleju w patelni do pokrycia. (Jeśli używasz patelni nonstick, podgrzej olej na średnim ogniu.)
Dodać wieprzowinę; stir-fry 3 protokół lub aż rumiane.
Przełożyć na talerz i wytrzeć woka do czysta.
Podgrzać pozostałe 3 łyżeczki oleju w woku na dużym ogniu (średnio-wysokie, jeśli używasz patelni nonstick).
Dodać czosnek, imbir, i szalotki; stir-fry 30 sekund lub aż pachnące. Wymieszać w bok choy łodygi, papryka, i grzyby, i gotować 5 minut lub do miękkości.
Wymieszać w zastrzeżonej mieszance sosu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 1 minutę lub aż zgęstnieje. Wymieszać z listkami bok choy i wieprzowiną i gotować aż do ogrzania.
Podawać z gorącym makaronem.