Smakowita Sałatka Z Kaktusów
Smakowita Sałatka z kaktusa może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 4G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 1,31 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz cebulę, sól, jalapenos i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Sałatka Kaktusowa, Sałatka Kaktusowa, oraz Sałatka kaktusowa szefa kuchni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kaktus: przygotuj świeżego kaktusa zgodnie z uwagami poniżej.
Składanie sałatki: krótko przed podaniem dokładnie opłukać i odsączyć gotowanego lub konserwowego (ale nie prażonego) kaktusa, następnie wymieszać z pomidorem, cebulą i kolendrą. Zmiksować składniki dressingu dokładnie ubijając lub wstrząsając w szczelnie zamkniętym słoiku; posolić, następnie zalać warzywami i wrzucić do połączenia.
Dekorowanie i prezentacja: ułóż ozdobny talerz z liśćmi sałaty i ułóż na środku sałatkę z kaktusów.
Posypać serem, ułożyć marynowane chili i rzodkiewki na wierzchu i podawać. Harmonogram i wcześniejsze przygotowanie
Z przygotowanymi łyżkami kaktusowymi pod ręką, sałatka łączy się w około 15 minut. Najlepiej podawać w ciągu kilku minut od ubrania.Wariacje Tradycyjne
Sałatka z kaktusa z Puebla: przygotuj poprzedni przepis, zastępując 5 do 7 uncji gotowanej zielonej fasoli na parze (końce pocięte) dla kaktusa i 1/3 szklanki startej mozzarelli (używają sera sznurkowego) dla świeżego sera.
Dekoruj awokado pokrojone w kostkę. Ta sałatka jest często wykonana z kilku łyżeczek posiekanego świeżego oregano.Poszukiwania Regionalne
Wiosła kaktusowe mocowane w taki czy inny sposób są popularne w środkowym i zachodnio-środkowym Meksyku. Mieszanki sałatkowe Nepalu osiągnąć szczyt w Toluca, gdzie jeden jest wykonany z lekkim sosem chile guajillo anty smażone cebule, jeden z Serrano chiles i marchew, a jeden ze standardową mieszanką cebuli, pomidory, ser, rzodkiewka i świeża kolendra; ten ostatni zwykle nie ma dressing.Wiosła Kaktusowe
Gotowanie jest najczęstszą metodą gotowania: na 4 średnie łopatki, doprowadzić 4 ćwiartki wody do wrzenia w garnku 6 - do 8-ćwiartkowym, mocno posolić i opcjonalnie dodać łyżeczkę sody oczyszczonej (aby zmniejszyć przebarwienia).
Dodać przygotowany kaktus i gotować odkryte na średnim ogniu, aż dość miękkie, 15 do 20 protokół. (Brak gotowania kaktusa wystarczająco długo pozostawi cię z lepkim kaktusem, który nadal wycieka śluzem podobny do tego, co emanuje okra, znany jako baba w języku hiszpańskim; również baba sprawi, że woda będzie gęsta i spieniona, więc uważaj na wrzące.) Ugotowany Kaktus opłukać na kilka minut pod zimną wodą, a następnie dokładnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
Mój ulubiony sposób przyrządzania kaktusów (ponieważ nie wymaga Haba-wymywania wody) pochodzi z Środkowo-Zachodniego Meksyku, gdzie całe wiosła kaktusowe grillowane na węglu drzewnym lub gotowane na patelni czasami towarzyszą regionalnym specjałom: łopatki pozostawić w całości po wyczyszczeniu, po prostu punktując każdą stronę wzdłuż 3 razy nożem.
Posmaruj każdą stronę olejem roślinnym, a następnie posyp solą i odrobiną soku z limonki. Piecz je na średnim ogniu węgla (co daje im wspaniały smak) przez 15 minut, obracając od czasu do czasu, lub piecz je na patelni podgrzanej do nieco niższej niż średnia, obracając, przez około 20 protokół. Aby uzyskać najbardziej równomierne gotowanie, piecz je w piekarniku w temperaturze 3500 przez około 25 minut. Ostudzić, następnie pokroić w paski lub kostkę.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;