Smaczny włoski kurczak

Smaczny włoski kurczak
Przepis na Smacznego włoskiego kurczaka można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Za 1,63 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, wody, przypraw i mąki. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Smaczny włoski kurczak , smaczne włoskie burgery i smaczna włoska wołowina i makaron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małym rondlu podsmaż cebulę i 1/8 łyżeczki papryki na 1 łyżeczce oleju, aż będą miękkie. Dodać wodę, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bulion i przyprawę włoską. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Groszek Goya®Groszek Goya®
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
W międzyczasie w dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, parmezan, sól, czosnek w proszku, oregano i pozostałą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
3
Dodaj kurczaka; zamknij torebkę i potrząśnij, aby ją pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
4
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż połowę kurczaka na 1 łyżeczce oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem KlinówPomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Wyjmij i trzymaj w cieple; powtórz z pozostałym kurczakiem i olejem. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Cienki-Cienki-
6
Podawać sos z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny Goya®Sok Z Cytryny Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn