Smaczny włoski kurczak

Smaczny włoski kurczak
Przepis na Smacznego włoskiego kurczaka można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Za 1,63 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, wody, przypraw i mąki. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Smaczny włoski kurczak , smaczne włoskie burgery i smaczna włoska wołowina i makaron są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
W małym rondlu podsmaż cebulę i 1/8 łyżeczki papryki na 1 łyżeczce oleju, aż będą miękkie. Dodać wodę, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bulion i przyprawę włoską. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Startego Sera Romano1 łyżeczka Startego Sera Romano
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie2 Szklanki Namoczonych Wiórków Drzewnych (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
W międzyczasie w dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, parmezan, sól, czosnek w proszku, oregano i pozostałą paprykę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Półksiężycowe Plasterki Ogórka AngielskiegoPółksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Dodaj kurczaka; zamknij torebkę i potrząśnij, aby ją pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
4
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż połowę kurczaka na 1 łyżeczce oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Estragon OpcjonalnieEstragon Opcjonalnie
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Wyjmij i trzymaj w cieple; powtórz z pozostałym kurczakiem i olejem. Wyrzuć liść laurowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Podawać sos z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W KostkęMały Bakłażan, Obrany I Pokrojony W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
Piccini Chianti Classico
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia11
Magazyn