Smaczny włoski kurczak
Przepis na Smacznego włoskiego kurczaka można przygotować w około 30 minut . Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 5 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . Za 1,63 dolara za porcję otrzymasz danie główne dla 6 osób. Ten przepis z Taste of Home wymaga soli, wody, przypraw i mąki. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. To niedrogi przepis dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 38% wyniku , co jest raczej złym wynikiem. Smaczny włoski kurczak , smaczne włoskie burgery i smaczna włoska wołowina i makaron są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małym rondlu podsmaż cebulę i 1/8 łyżeczki papryki na 1 łyżeczce oleju, aż będą miękkie. Dodać wodę, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, bulion i przyprawę włoską. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10 minut.
W międzyczasie w dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, parmezan, sól, czosnek w proszku, oregano i pozostałą paprykę.
Dodaj kurczaka; zamknij torebkę i potrząśnij, aby ją pokryć.
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym usmaż połowę kurczaka na 1 łyżeczce oleju przez 2-3 minuty z każdej strony lub do momentu, aż przestanie być różowy.
Wyjmij i trzymaj w cieple; powtórz z pozostałym kurczakiem i olejem. Wyrzuć liść laurowy.
Podawać sos z kurczakiem.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania kuchni włoskiej. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Piccini Chianti Classico. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 10 dolarów.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.