Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna to bezglutenowe i wegańskie przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 117 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz kuchenka mikrofalowa, Chilli 4, cebula, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 5 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Tasty Tuna BLT, Smaczne Burgery Z Tuńczykiem, oraz Smaczny Tuńczyk Topi Się.
Instrukcje
1
Jeśli jesteś całkowicie paranoiczny można również rozmaz trochę oleju z obu stron, położyć je na blasze do pieczenia i piec, aż chrupiące. Nie próbowałem tego, chociaż słyszałem, że działa.Smaczne kotlety z tuńczyka Swapna
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Przepis: zmodyfikowany tylko bardzo nieznacznie fron Swapna kuchni Swapna od jej wejścia do # 1 Kerala Kuchnia
3
Składniki: (do zrobienia ok. 20 kotletów) do nadzienia
4
Tuńczyk 2 puszki odsączone-wybierz te w wodzie lub niskiej zawartości sodu. Jeśli są już słone, nie dodawaj więcej soli
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)
Mandarynki, Każda
5
Ziemniaki 2 średnie, albo gotowane do miękkości lub kostek i mikrofali przez 5 minut mieszania, a następnie mikrofali przez 5 Więcej minut, aż miękkie i dobrze ugotowane
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
6
Cebula 2 średnie, posiekane drobno
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Imbir 2 łyżeczki, posiekane drobno (użyłam 1 łyżeczki pasty imbirowej)czosnek 1 łyżeczka, posiekane drobno ( użyłam 1 łyżeczki pasty czosnkowej)zielone chilli 4, posiekane drobno( można zredukować do oryginalnych receptur 2, tutaj lubimy bardzo pikantne) Czerwony chłodny proszek 1/2 łyżeczki (dopasować w zależności od smaku-użyłam 1 łyżeczki) kurkuma w proszku 1/4 łyżeczki
Składniki, których będziesz potrzebować
Kurkuma
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Pasta Imbirowa
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
8
Pieprz w proszku 1 łyżeczka
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek
9
Garam Masala proszek 1 łyżeczka
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
10
Posiekane liście Curry kilka
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Curry
11
Sól do smaku-Pomiń, jeśli tuńczyk jest już słony
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)
Mandarynki, Każda
12
Można również dodać trochę bułki tartej do nadzienia-czasami robię to z resztkami bułki tartej
Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni i podsmażyć posiekaną cebulę, imbir, czosnek, zielone chilli i curry liście, aż cebula będzie złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Liście Curry
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodaj Masala proszki z wyjątkiem Masala garam i smażyć przez minutę lub dwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam Masala
3
Dodaj tuńczyka i podsmażyć, dobrze wymieszać łyżką, aż tuńczyk zamienia jasnobrązowy i rozpadł się na płatki bitów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, Każda
4
Dodać garam masala i dobrze wymieszać. Wyłączyć ogień i odstawić do ostygnięcia przez około 10 minut (można to również zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce, aby utworzyć kotlety następnego dnia) tymczasem gotować zacieru ziemniaki lub gotować je w kuchence mikrofalowej. Kroję je w kostkę, posypuję odrobiną soli i mikrofal przez około 5 min. Następnie wymieszać je wokół w misce i kuchenki mikrofalowej afurther3-5 minut, aż przetarg widelec.Gdy mieszanina ryb jest chłodna w dotyku, dodać gotowane puree ziemniaczane, około 1/2 szklanki bułki tartej, jeśli chcesz, i dobrze wymieszać ręką.Uformuj mieszankę do kształtu, który lubisz. (Uwielbiam kształty serca Swapny. Zrobiłem rundy, choć owale są najbardziej wydajne, zajmując mniej miejsca na patelni, a także w pudełku do przechowywania.) Ubić lekko jajko widelcem dodając 1 łyżkę wody.Zanurz kotlety w ubitym jajku, a następnie zwiń je w bułce tartej, aż będą pokryte ze wszystkich stron,ale nie nad powłoką. Można również po prostu zanurzyć je w mleku, a następnie płaszcz w bułce tartej.Możesz je zamrozić na tym etapie, aby później usmażyć.
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
Drażetki Z Białą Perłą
(duża Tuba)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
(Keebler)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Umieść je ułożone w pudełku z arkuszem folii lub kawałkiem plastiku między warstwami, aby upewnić się, że nie przyklejają się do każdej z nich other.To smażyć, wlać olej do małej patelni z sosem, aby nie było co najmniej cala.Użyłam bardzo małego rondla-raz używam do tadkai smażyłam je po kolei, dodając więcej oleju w razie potrzeby tak, że zużyłam mniej oleju.Gdy olej zacznie bąbelkować ostrożnie smaż kotlety, aż będą brązowe, odwróć i usmaż drugą stronę.Upewnij się, że spadek kotlety tylko gorące bąbelki oleju. Jeśli olej nie jest wystarczająco gorący, kotlety po prostu nasiąkną nadmiarem oleju i staną się rozmoczone.Jeśli spróbujesz gotować je na patelni z bardzo mało oleju może się okazać, że podczas gdy dno kotlet Brązy, boki (krawędzie) będą niegotowane i kotlety mogą pękać po bokach. W takim przypadku spróbuj przerzucić je na boki (patrz owalny kształt również tutaj pomaga!) i ugotować boki.Po brązowym ze wszystkich stron, umieścić je na ręczniku kuchennym lub serwetce, aby nasiąknąć nadmiar oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
6
Usuń okruchy, które wpadają do oleju okresowo, ponieważ mogą się palić i stają się czarne i są znanymi czynnikami rakotwórczymi.Można również rozmaz kotlety z olejem, umieścić je na naczyniu do pieczenia lub blachy i piec je w piekarniku do brązowego
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
Robią goodappetizers lub mogą być podawane z ryżem. Moja mama również używane do kanapek z kotletem, plaster cebuli i pomidorów i rozmaz domu made mayo.Kotlety już w drodze, po raz kolejny do Kerala Kitchen na tegoroczną edycję prowadzoną przez Ria z kolekcji Ria :)
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)