Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania

Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do maczania. Ten przepis zawiera 10 porcji z 475 kalorii, 28g białka, oraz 36g tłuszczu każdy. Za 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 133 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką brązowy cukier, olej canolan, sól i pieprz oraz kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 2 godziny i 45 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne i pescatarian dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 86%. Ten wynik jest super. Smażony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do maczania, Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Sezamowy pieczony Tuńczyk z sosem imbirowo-marchewkowym są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Wyposażenie specjalne: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
3
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową w stylu kamado, aby bezpośrednio grillować na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Nawlecz jeden pasek ryby na szpikulec, posmaruj olejem z obu stron i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglą się z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać na półmiskach z maczanymi sosami w małych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Wymieszaj majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
7
Odstaw na 10 minut, aby smaki się stopiły przed podaniem.
8
Wymieszaj sos sojowy, sok z cytryny, sos chile-czosnkowy i cukier i dopraw pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
9
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej na co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
10
Rozgrzej olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
11
Dodaj płatki imbiru i czerwonego chile i gotuj, aż imbir będzie miękki, około 2 minut. Zwiększ ogień do wysokiego, dodaj sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotuj, aż mieszanina zmniejszy się o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
Półsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, PosiekanaPółsłodka Lub Niesłodzona Czekolada, Posiekana
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
12
Zdjąć z ognia, dodać ocet ryżowy oraz zestsy pomarańczowo-limonkowe i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
13
Dodaj zieloną cebulę i sezam tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Składniki

10trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego10trochę posiekanej cukiniiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreochile-sos czosnkowychile-sos czosnkowy454papryka habanerofilet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 cala2Spód: okruszki z herbatników grahamobrany i drobno starty świeży imbirobrany i drobno starty świeży imbir2goździkiczosnek zmiażdżony na pastę z solączosnek zmiażdżony na pastę z solą1Skórka i sok z limonkiSkórka i sok z limonki1Sok z limonkiSok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier0warzywo (np. szpinak)starta skórka z limonkistarta skórka z limonki2Spód: okruszki z herbatników grahamsos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1warzywo (np. szpinak)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa0warzywo (np. szpinak)czerwone płatki chileczerwone płatki chile2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego454papryka habanerofilet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala10trochę posiekanej cukiniiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojonaszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru454papryka habaneroschab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calaschab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony biały sezamprażony biały sezam

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane

Tuńczyka można łączyć z Pinot Noir, Merlot i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, ryby "mięsiste", takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe również ładnie się sparuje, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować, jest Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir. Ma 4,8 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
Joseph Phelps Pastorale Vineyard Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia18
Magazyn