Smażone Stopy Kurczaka
Smażone stopy kurczaka mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 29g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 621 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.55 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 78 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki, sól koszerna lub, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Smażony W Głębokim Tłuszczu (Ale Niskotłuszczowy!), Deep fried chicken drumsticks, oraz Tajski Kurczak Smażony Na Głębokim Tłuszczu.
Instrukcje
Przypiąć paznokcie u stóp kurczaka i umyć stopy, usuwając zrogowaciałą i luźno zwisającą skórę.
Umieścić nogi kurczaka w 2 quart saute patelni i dodać tyle wody, aby pokryć.
Dodać składniki na wolnym ogniu i doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć do duszenia i gotować, aż stopy będą miękkie, jeden i pół do dwóch godzin.
Wyjmij nóżki z płynu do gotowania, który można zarezerwować do innego celu.
Pozwól stopom ostygnąć. Następnie zanurz jajko i mąkę, wytrząsając nadmiar mąki. Aby upewnić się, że stopy są pokryte ciasto, zanurzyć w jajku i mąki dwa razy w razie potrzeby.
Przynieś wok z ćwiartką oleju do 191°.
Dodać nogi kurczaka w partiach i smażyć na głębokim tłuszczu, aż ciasto będzie złoty kolor, 3 do 5 protokół. Przygotuj pokrywę w przypadku rozpryskiwania oleju.
Podawać natychmiast i w razie potrzeby dodać posypkę solą morską. (Ewentualnie pomiń ciasto i usmaż stopy tak, jak jest. Ubierz w sosie sojowym i oleju chile, zgodnie z życzeniem.)