Smażone Kotlety Wieprzowe
Na 71 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 223 kalorie. Ten przepis służy 8. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, nasiona selera, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Kotlety Schabowe Smażone Na Patelni, Smażone Kotlety Wieprzowe, oraz Kotlety Schabowe Smażone Na Patelni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w głębokiej patelni do 350 stopni F.
Kotlety schabowe układamy w dużym płytkim naczyniu. Doprawić każdy kotlet schabowy, po obu stronach, solą, czarnym pieprzem, czosnkiem w proszku, pieprzem cayenne i nasionami selera.
Wylać maślankę na kotlety i obrócić do płaszcza.
Umieść mąkę w dużym płytkim naczyniu. Każdy kotlet schabowy zanurzyć w mieszaninie mąki i płaszcz dobrze, wytrząsając nadmiar.
Za pomocą szczypiec, delikatnie obniżyć kotlety do głębokiej patelni w partiach, jeśli to konieczne. Smażyć przez 8 do 10 minut lub do złotego koloru, obracając raz.
Kotlety przełożyć do pasztetu wyłożonego papierowym ręcznikiem, aby osuszyć.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Kotlety wieprzowe można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Riesling. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.